• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najčudniji izbori u RS: Stranke ratovale pres konferencijama, javnost zbunjena

Autor Nikolina Damjanić

Rat pres konferencijama, obostrano proglašavanje pobjede opozicije i vlasti, pa i slavlje na Trgu Krajine poslalo je zbunjenu javnost na spavanje ne znajući ko je pobijedio na izborima u Republici Srpskoj.

 IMG-01fd04f0c20f5f51d2f6cfd0c1430727-V.jpg Izvor: MONDO/Nikolina Damjanić

U razmaku od samo nekoliko minuta iz štabova PDP-a i SNSD-a izlazilo se sa rezultatima po kojima njihovi kandidati ubjedljivo vode u odnosu na onog drugog.

Igor Crnadak, šef izbornog štaba PDP-a sinoć je sat vremena od zatvaranja biračkih mjesta pokrenuo priču "Jelena Trivić ubjedljivo vodi, rušimo vlast" koja je trajala do kasno u noć. Nakon njega izlazili su zamjenik predsjednika Nenad Vuković, pa i sam Branislav Borenović - svi sa informacijama o ubjedljivoj razlici. Ista stvar se dešavala i u štabu SNSD-a.

Za to vrijeme CIK BiH, nadležno tijelo za nadzor i regulisanje izbornog procesa u Bosni i Hercegovini "povuklo se u svoje odaje", nije održalo najavljene konferencije, ugasilo stranice te izašlo sa preliminarnim rezultatima rano jutros.

Oko ponoći, izašli su svi članovi PDP-a na čelu sa njihovom kandidatkinjom Jelenom Trivić koja je održala pobjednički govor i iznijela plan "vođenja Republike Srpske".

Nakon toga, zajedno sa Borenovićem, uputila se ka Trgu Krajine gdje je sa trubačima i pristalicama ove stranke slavila pobjedu. Poslije par ispaljenih baklji i zagrljaja sa pristalicama vratila se u izborni štab, te poručila prisutnim da se vrate ponovo na Trg Krajine gdje će im se ona uskoro pridružiti na slavlju. Nije se vratila.

U međuvremenu, lider SNSD-a Milorad Dodik održao je posljednji konferenciju za medije (oko dva časa poslije ponoći) gdje je rekao da vodi za 30.000 glasova u odnosu na Jelenu Trivić, što je CIK BiH jutros i potvrdio.

Miloradu Dodiku ovo je, po svemu sudeći, treći mandat za predsjednika Republike Srpske, a rukovodstvo PDP-a zajedno sa SDS-om ostaje i bez mandata za člana Predsjedništva BiH.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE