• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkud minobacači iz Novog Travnika u Ukrajini (VIDEO)

Autor Dušan Volaš

Korisnik Twittera iz Bosne i Hercegovine Emin Gradaščević objavio je danas zanimljiv video koji prikazuje ukrajinske vojnike kako otpakuju minobacač.

 Oružje iz BiH u Ukrajini Izvor: Twitter/Screenshot

Kako prenosi N1, prema tvrdnjama Gradaščevića, Ukrajinci su na snimku otpakivali M69A, minobacač koji je proizveden u fabrici oružja BNT TMiH Novi Travnik.

Kanal Ukraine Weapons Tracker takođe je objavio snimak na Twitteru na kojem se vidi kako ukrajinski vojnici otpakuju minobacač M69A koji je navodno proizveden u fabrici oružja BNT TMiH Novi Travnik.

Tokom nedavnog sastanka ministara odbrane NATO-a u Briselu, u sjedištu NATO-a, kada je održan i sastanak Grupe zemalja za vojnu podršku Ukrajini, kojem je prisustvovala i BiH, jedan od zaključaka bio je da sve zemlje treba da pruže podršku Ukrajini, uključujući i vojnu.

M69A je inače minobacač srednje težine, sa velikim uglom paljbe i koristi se uglavnom za indirektnu vatrenu podršku velikog dometa lakoj pješadiji. Dizajniran je krajem šezdesetih godina na Vojnotehničkom Institutu u Beogradu za potrebe Jugoslovenske narodne armije, ali ubrzo je našao svoju primjernu u mnogim vojskama širom svijeta, prenose mediji.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Čudna mi čuda. Trgovina kao i svaka druga, kupiš, prodaš, pokloniš. Jedan minobacač za tri plavuše oko šipke u srednjoj bosni

MONDO REPORTAŽE