• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krah DNS-a u Prijedoru: Svi odbornici napustili stranku

Autor Nikolina Damjanić

Svih pet odbornika DNS-a u Skupštini grada Prijedora napustilo je ovu stranku, izjavio je danas dosadašnji predsjednik kluba odbornika ove stranke Goran Predojević.

 Odbornici DNS Prijedor napustili stranku  Izvor: DNS

Predojević je naveo da, zajedno sa Slavicom Popović, Mladenom Radišićem, Igorom Javorićem i Draganom Romčevićem, nastavlja rad, kao nezavisni klub odbornika.

"Nezadovoljni politikom i putem kojim ide DNS, donijeli smo odluku da napustimo stranku. Svjesni činjenice da nam je do sada jedini politički angažman bio samo u DNS-u i da smo mnogo truda i energije uložili u stvaranje i jačanje stranke nismo spremni prihvatiti put kojim ide DNS i odnos pojedinih funkcionera prema odbornicima i članovima DNS-a", rekao je Predojević.

Predojević je prošlog mjeseca podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odobra DNS-a Prijedor koju je obavljao prethodne dvije godine. On je bio kandidat ove stranke na vanrednim izborima za gradonačelnika Prijedora u decembru prošle godine kada je izgubio od Slobodana Javora.

DNS je na lokalnim izborima 2020. godine osvojio šest mandata, ali je odbornik Zlatko Ritan na početku mandata napustio stranku i klub i djeluje kao nazavisni odbornik, a iz DNS-a je prešao najprije u Demos, a potom u NPS.

U sadašnjem sazivu gradskog parlamenta i oba odbornika PDP-a, Ranko Smiljanić i Mladen Kulundžija, napustili su stranku i djeluju kao nezavisni odbornici, a naknadno su osnovali novu stranku, Potkozarski narodni pokret (PNP).

Od 31 odbornika u prijedorskom parlamentu, na lokalnim izborima 2020. godini učestvovala je jedna nezavisna kandidatkinja, Slađana Borojević Radaković koja je pred opšte izbore ove godine pristupila SPS-u.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE