• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Visoka korupcija i zloupotreba položaja: Uhapšen ministar Miloš Lučić

Autor Dušan Volaš

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH uhapsili su jutros ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministra Miloša Lučića.

 Uhapšen Miloš Lučić Izvor: Srna/Željka Domazet

Njega su uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uz asistenciju MUP-a RS,  a po nalogu Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je Lučić (kadar DNS-a) osumnjičen za zloupotrebu položaja, povezanu sa više koruptivnih kaznenih djela kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe.

"Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zlouporabe u oblasti trošenja sredstava namjenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zouporabe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom", navedneo je u saopštenju.

Uporedo sa hapšenjem, vrše se pretresi kancelarijskih prostorija kao i mjesta boravka osumnjičenog, kao i drugih objekata, u cilju pronalaska dokaza o izvršenim kaznenim djelima.

"Dnevni avaz" piše da je ministar uhapšen ispred jedne teretane. Bio je u pratnji tjelohranitelja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i nije pružao otpor.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog, donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Sipa: U toku akcija "Dijamant dva"

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH od jutros vrše pretrese na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, pronevjere i prevare u službi, saopšteno je iz Sipe.

Pretresi poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari vrše se na pet lokacija u okviru akcije "Dijamant dva", saopšteno je iz Sipe.

Pretresi se vrše prema nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, u aprilu ove godine u akciji "Dijamant" uhapšen je pratilac ministra Miloša Lučića i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Miloš Nikolić.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE