• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar nije odoborio dodjelu paketića dok se svi ne izjasne

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Sindikalna organizacija Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH /FBiH/ zatražila je odobrenje za organizovanje dodjele paketića za djecu članova sindikata, ali resorni ministar Edin Ramić /SDA/ to nije odobrio dok se svi ne izjasne da ih to ne vrijeđa.

 Paketići Izvor: Shutterstock

U odgovoru predsjedniku Sindikalnog odbora Ramić je rekao da odobrenje za organizovanje mogu dobiti nakon što sprovedu anketu među zaposelnima u ministarstvu.

"Vezano za Vaš zahtjev za korištenje sale Ministarstva i dodjelu novogodišnjih paketića za djecu zaposlenih, čiji su roditelji članovi Sindikalne organizacije te organizaciju zabavnog programa, u okviru kojeg će Djed Mraz uručiti poklone djeci, potrebno da je da dopunite Vaš zahtjev", napisao je u obrazloženju Ramić.

On smatra da se mora sprovesti anketa među zaposlenim da bi se utvrdilo vrijeđa li ta manifestacija nekoga od radnika Ministarstva, prenose mediji.

"Naime, imajući u vidu princip nediskriminacije i poštivanja prava i sloboda svih zaposlenih ministarstva, potrebno je da sprovedete anketu među svojim članovima o prihvatljivosti takve vrste zabave u prostorijama ministarstva s obzirom na to da pojedini najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje nekih zaposlenih i/ili njihove djece. Po okončanju navedene ankete, sa rezultatima iste dopunite predmetni zahtjev koji će potom biti razmotren", poručio je Ramić Sindikatu.

Krajem prošle godine u Zenici je bio postavljen bilbord na kojem je pisalo "Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka".

Jedno vrijeme je i u Sarajevu Djed Mraz bio zabranjen u vrtićima. Čak su u nekoliko opština došli na ideju da bošnjačkoj djeci darove dijeli "Djed Hidžr" koji nije stizao na sankama, već u fijakeru

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE