• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o Danu Republike: Nakon Istočnog Sarajeva svečani defile će se seliti i u druge gradove

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će svečani defile povodom Dana Republike Srpske koji će 9. januara biti organizovan u Istočnom Sarajevu, narednih godina biti organizovani u drugim gradovima.

 Dodik o Danu Republike: Nakon Istočnog Sarajeva svečani defile će se seliti i u druge gradove Izvor: Dejan Klincov za mondo.ba

Dodik je ocijenio da je potpuno neprihvatljivo stvaranje negativne atmosfere pred obilježavanje 9. januara - Dana Republike, kao "da se nešto oduzima Banjaluci".

"Sasvim je opravdano da se defile, kao jedan dio manifestacije, organizuje i u našim drugim gradovima i opštinama širom Srpske, a Istočno Sarajevo je izabrano, kao prvo, zvog izuzetnog značaja koji ima u stvaranju Republike", napisao je Dodik na "Tviteru".

Dodik je napomenuo da je centralna manifestacija proslave Dana Republike svečana akademija i državni prijem koji organizuje predsjednik Republike i da se taj dio i dalje organizuje u Banjaluci.

On je istakao da će narednih godina defilei biti organizovani u drugim gradovima, dok će Banjaluka biti domaćin povodom značajnih godišnjica, kao što će biti 35 godina Republike Srpske.

Svečani defile, koji se do sada oržavao 9. januara na Trgu Krajine u Banjaluci, preseliće se u Istočno Sarajevo i to upravo na inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, objavio je Mondo 12. decembra, a Grad Istočno Sarajevo prihvatio je da bude domaćin defilea.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković saopštio je u petak kako smatra da je "nedopustivo da baš na ovaj važan datum za Srpsku nema nikakvog obilježavanja u njenom najvećem gradu".

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE