• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić: BiH ne može u NATO bez pristanka Srpske

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da BiH ne može ući u NATO bez pristanka parlamenta Srpske i bez glasa iz Republike Srpske jer se u Alijansu ulazi uz saglasnost naroda i entiteta.

 viber_image_2022-04-20_18-26-03-566.jpg Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Komentarišući izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u sjedištu NATO-a u Briselu da će učiniti sve "da BiH što prije postane članica NATO-a", Stevandić je izjavio Srni da je Bećiroviću vjerovatno poznato da je ulazak u NATO pitanje promjene Ustava i da se Ustav mijenja uz saglasnost naroda i entiteta.

"To se ne može učiniti bez saglasnosti srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i Narodne skupštine Republike Srpske", ukazao je Stevandić.

Stevandić je rekao da je potpuno siguran da Bećirović zna ove činjenice, ali da je njegov odlazak u Brisel bez saglasnosti ostalih članova Predsjedništva BiH stvar koja je njemu takođe poznata i da on sa ovim želi da se prvo lično dodvorava Briselu i da izaziva krizu unutar BiH.

On je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske 2017. godine izglasala vojnu neutralnost.

Bećirović je danas u sjedištu NATO-a u Briselu rekao da će učiniti sve u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima "da BiH što prije postane članica NATO-a", te pozvao generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga da što prije posjeti BiH.

"Tom prilikom on je izrazio opredijeljenost da će učiniti sve u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima, donesenim zakonima, te strateškim odlukama, koje su usvojene uz puni konsenzus svih političkih aktera, da Bosna i Hercegovina što prije postane članicom NATO-a", saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U Kabinetu srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović Srni je danas rečeno da je posjeta Bećirovića sjedištu NATO saveza u Briselu individualnog karaktera, odnosno da je riječ o pojedinačnoj posjeti jednog člana i njegovog kabineta.

SRNA

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Koji je ovo demagog

MONDO REPORTAŽE