• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: U "Elektroprivredi RS" 15 otkaza zbog nedolaska na posao

Autor Nikolina Damjanić

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović rekao je Srni da su u ovom preduzeću u proceduri otkaza ugovori za 15 radnika koji su imali neopravdan izostanak na radnoj obavezi tokom dana.

 Otkazi u Elektroprivredi RS Izvor: YouTube/RTRS

Petrović je rekao da "Elektroprivreda Republike Srpske" želi da pojača radnu disciplinu i odgovornost svakog radnika na svom radnom mjestu i u tom smislu su zajedno sa zavisnim preduzećima i Sindikatima formirali mješovite komisije jer žele da isprate radnu disciplinu.

"Prije svega shvatili smo poziv Vlade i nadležnog ministarstva ozbiljnim, želimo da svaki radnik bude odgovoran za posao koji obavlja i u tom smislu komisije prave izvještaje. Već je do sada 15 radnika koji su imali neopravdan izostanak na radnoj obavezi tokom dana", rekao je Petrović.

On je pojasnio da je 15 ugovora u proceduri otkaza, jer zaposleni nisu imali odgovarajuće rješenje od kadrovske službe zavisnog preduzeća u trenutku odsustva sa radnog mjesta.

Petrović je naveo da je stav kolegijuma direktora "Elektroprivrede Srpske" da svaki radnik može da bude odsutan sa radnog mjesta ako ima odgovarajući dokument za to prije samog odsustva.

"To su, prije svega, prava koja su potpisana shodno kolektivnom ugovoru između radnika i poslodavca, kao što su pravo na godišnji odmor, rođenje djeteta, pravo na vjerske praznike i slično. Na taj način, radnik može da odsustvuje ako ima uredno potpisano rješenje od uprave preduzeća", objasnio je Petrović.

On je dodao da je drugi način da radnici dobiju izlaznice za kratak period u toku radnog dana i to ne često, već nekoliko puta u toku mjeseca, a treći način su bolovanja koja moraju biti pravdana u roku od 72 časa od dana izostanka sa posla.

"Kontrole će biti i u narednom periodu i najavljene i nenajavljene širom `Elektroprivrede Republike Srpske`", rekao je Petrović.

(Srna)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE