• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatvorena biračka mjesta: Slaba izlaznost na prijevremenim izborima

Autor Dragana Božić

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će prve preliminarne rezultate objaviti večeras do 22:30 sati

 AA-20230205-30176093-30176084-U_SEST_GRADOVA_I_OPSTINA_U_BIH_DANAS_SE_ODRZAVAJU_PRIJEVREMENI_LOKALNI_IZBORI.jpg Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Birališta u šest gradova odnosno opština zatvorena su u 19 sati. Građani Tuzle, Bihaća, Srebrenika, Zvornika, Bratunca i Vogošće danas su na prijevremenim izborima birali gradonačelnike odnosno načelnike opština.

Kako je CIK saopštio jedino je biralište u Ribiću 1 u Bihaću bilo otvoreno do 19.25 časova zbog prekida koji se desio zbog incidenta.

"Dvije nepravilnosti su zabilježene u zapisnik o radu biračkog odbora na dva biračka mjesta u Bratuncu. Na biračkom mjestu 104B005 kod člana biračkog odbora pronađen obilježen glasački listić i zabilježen nedostatak šest glasačkih listića u neiskorištenim listićima u odnosu na broj potpisa birača u izvodu iz Centralnog biračkog spiska. Član biračkog odbora je smjenjen a o svemu je upoznata nadležna policijska stanica. U Bratuncu na biračkom mjestu 104B011 bračni par glasao u istoj glasačkoj kabini nakon što
je suprug kabinu okrenuo suprotno propisanim pravilima. Navedeno je konstatovano u zapisnik o radu biračkog odbora", saopštio je CIK.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će prve preliminarne rezultate objaviti večeras do 22:30 sati.

Najmanja izlaznost u Tuzli, najveća u Bratuncu

Na prijevremenim izborima učestvovalo je ukupno 13 političkih subjekata i to pet političkih stranaka, jedna koalicija i sedam nezavisnih kandidata. Ovjereno je ukupno 18 kandidata.

Prema podacima Centralne izborne komisije, odziv birača na redovnim biračkim mjestima bio je najveći u Bratuncu gdje je glasalo 47,69 odsto registrovanih birača. Najmanja izlaznost je u Tuzli, gdje do 19 sati glasalo samo 23,14 odsto birača. U Bihaću je glasalo 17.492 birača ili 30,93 odsto, Srebreniku 12.882 birača ili 33,57 odsto, Zvorniku 15.353 birača ili  29,10 odsto dok je u Vogošći na izbore izašlo 8.305 birača ili 30,47 odsto.

Današnje prijevremene izbore obilježila su i dva incidenta koja su se desila u Bratuncu i Bihaću.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE