• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protiv v.d. direktora iz Banjaluke: Lokalni SNSD stao na stranu radnika i šumskog gazdinstva u Driniću

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Lokalni odbor SNSD-a u Petrovac-Driniću stao je stranu radnika Šumskog gazdinstva koji se protive smjeni Sretka Stankovića i imenovanju Zorana Popovića iz Banjaluke za vršioca dužnosti direktora tog šumskog gazdinstva.

 Protest u ŠG Oštrelj-Drinić Izvor: MONDO

Opštinski odbor SNSD-a Petrovac-Drinić saopštio je da je zatečen činjenicom da po ovom pitanju nije konsultovan, a smatraju da je Sretko Stanković časno i odgovorno obavljao svoju dužnost, a da se "eventualno imenovanje novog vršioca dužnosti direktora mora obaviti uz konsultaciju sa ovim opštinskim odborom".

Njihov stav je da Šumsko gazdinstvo "Oštrelj-Drinić" raspolaže zadovoljavajućim inženjerskim kadrom i smatraju da ne postoji potreba za iznalaženjem kadrovskih rješenja van ovog gazdinstva.

Napomenuli su da je na prošlim Opštim izborima "u ovoj opštini 73% izašlih birača dalo povjerenje SNSD-u".

Radnici u Šumskom gazdinstvu (ŠG) "Oštrelj-Drinić" iz Drinića juče prije podne su se treći put okupili ispred uprave preduzeća, protiveći se smjeni direktora i imenovanju Popovića odlukom Vlada Republike Srpske, od srijede.

Javnost je za imenovanja saznala upravo iz prvog saopštenja radnika, a do tada se vjerovalo da će Popović postati novi predsjednik Skupštine grada Banjaluka, jer je to najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik 9. februara.

U SNSD-u je odluka promijenjena (nije razjašnjeno zašto) pa je Popović 14. februara iz Banjaluke "prekomandovan" za v.d. direktora šumarstva u maloj opštini Petrovac u Republici Srpskoj čije sjedište je u Driniću, pa se zove Petrovac-Drinić.

Vodič

Generalni direktor JP "Šume Republike Srpske" Slaven Gojković rekao je nakon toga da je dosadašnji vršilac dužnosti direktora smijenjen zbog negativnog poslovanja ovog gazdinstva i odlučeno je da bude imenovan drugi vršilac dužnosti, ali radnici to demantuju i medijima su dostavili podatke da je matično javno preduzeće na vrijeme upoznato sa poteškoćama sa kojima se ovo šumsko gazdinstvo suočilo prošle godine, zbog čega se očekivalo negativno poslovanje.

Resorno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede još se nije oglasilo o ovom sporu, a radnici su 16. februara povodom svega poslali dopis predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Radovanu Viškoviću, ministru šumarstva i poljoprivrede Savi Miniću i Javnom preduzeću "Šume Srpske", koji je potpisalo 215 od 223 radnika preduzeća, tražeći podršku za svoj stav.

(Mondo)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE