• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar Budimir o akciji "Klaster": Sankcionisati negativne pojave u visokom obrazovanju

Autor Nikolina Damjanić

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Željko Budimir kaže da svaka negativna pojava u visokom obrazovanju treba biti sankcionisana, kao i da je resorno ministarstvo na raspolaganju svim nadležnim organima u procesu istrage.

 Budimir o akciji Klaster Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Javni i privatni univerziteti u Srpskoj moraju postupati i djelovati u skladu sa zakonom", poručio je Budimir, komentarišući operativnu akciju "Klaster" u kojoj su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili 10 lica povezanih sa nezakonitim izdavanjem i nedozvoljenom trgovinom fakultetskim diplomama na području BiH.

Budimir je rekao da će se Ministarstvo i dalje boriti protiv svih zloupotreba na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj.

Pripadnici Sipe danas su uhapsili 10 lica u sklopu operativne akcije "Klaster", usmjerene na suzbijanje organizovanog kriminala i sistemske korupcije, povezanih sa nezakonitim izdavanjem i nedozvoljenom trgovinom fakultetskim diplomama na području BiH.

Prilikom pretresa do sada su otkriveni i privremeno oduzeti 165.000 KM, poslovna dokumentacija, računari, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, nedopuštena trgovina i pranje novca, te podstrekavanje, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništenje službene isprave i krivotvorene službene isprave.

Ranije je rečeno da pripadnici Sipe akciju "Klaster" sprovode na području Banjaluke, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog, Travnika i Mostara, te da se pretresi vrše na 18 lokacija - na adresama devet fizičkih i devet pravnih lica.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE