• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanovićeva preglasana u vezi sa zakonom o gasu na nivou BiH

Autor Dragana Božić

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović glasala je na današnjoj sjednici Predsjedništva protiv tačke koja se bavi preporukama za izradu i usvajanje zakona o gasu BiH, ali je preglasana jer su Željko Komšić i Denis Bećirović podržali prijedlog.

 AA-20230222-30379644-30379643-SJEDNICA_PREDSJEDNISTVA_BOSNE_I_HERCEGOVINE.jpg Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Članovi Predsjedništva Denis Bećirović i Željko Komšić glasali su u korist inicijative da se Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH predloži i usvoji zakon o gasu.

"I tokom ove tačke iskazali smo neslaganja oko određenih tema. Predsjedništvo može da daje preporuke ove vrste, ali mi smo pokazali da imamo različite stavove o tome. Stav Republike Srpske jeste da je energetika u nadležnosti entiteta, dakle Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Ona je podsjetila da je Republika Srpska donijela Zakon o energetici, koji je usklađen sa odredbama Trećeg energetskog paketa, te usvojila Strategiju energetike, dok FBiH još uvijek funkcioniše na osnovu uredbe.

"FBiH nikad nije htjela da donese zakon o energetici, upravo da bi se došlo u ovakvu situaciju da se forsira donošenje takvog zakonskog rješenja na nivou BiH", rekla je Cvijanovićeva.

(RTRS/Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE