• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković u Beogradu: Autoput najvažniji infrastrukturni prioritet

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Konaković je tokom susreta u Beogradu istakao da su stabilnost, bezbjednost i ekonomski napredak u obostranom interesu.

 Konaković u Beogradu Izvor: Anadolija

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković danas je u razgovoru sa državnim vrhom Srbije izrazio uvjerenje da se, u dobroj vjeri i radom nadležnih institucija, može ostvariti konstruktivan dijalog i prostor za unapređenje odnosa koji će biti od koristi za život građana.

Konaković je tokom susreta u Beogradu istakao da su stabilnost, bezbjednost i ekonomski napredak u obostranom interesu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

On je održao sastanke sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerom Anom Brnabić i ministrom za evropske integracije Tanjom Miščević, na kojima je istaknuto da su dobri bilateralni odnosi BiH i Srbije veoma važni za obje zemlje, ali i cjelokupnu regiju.

Konaković je tokom ovih susreta ukazao da je važno održavati institucionalnu saradnju, odnosno saradnju na nivou državnih institucija, te je shodno tome dogovoreno da se u narednom periodu razmotri mogućnost održavanja zajedničke sjednice Savjeta ministara i Vlade Srbije.

Vučić je naglasio dosljednost Srbije politici očuvanja mira i stabilnosti u regionu i poštovanja međunarodnog prava, kao i da u tom smislu Srbija poštuje integritet BiH i Republike Srpske unutar BiH, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

On je ponovio da Srbija poštuje i svaki dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda u okvirima postavljenim Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Vučić je ponovio da Srbija pozdravlja odluku o dodjeljivanju BiH statusa kandidata, istakavši da je to pozitivan signal za dalji napredak i povezivanje cijelog regiona.

Sagovornici su se saglasili da, u tom kontekstu, realizacija zajedničkih infrastrukturnih projekata, među kojima je trenutno svakako najvažniji izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, daje dodatni impuls snažnom jačanju ekonomske saradnje, ali i boljem povezivanju.

Domaćini su na sastancima poželjeli dobrodošlicu delegaciji i uputili čestitke za brzo formiranje Savjeta ministara, kao i za kandidatski status koji je BiH dobila.

Potencijali i šanse koje imaju BiH i Srbija su velike, te je pokazano zajedničko interesovanje da upravo realizacija konkretnih projekata bude ono što će se u narednom periodu staviti u fokus.

Sastanci su upriličeni u okviru posjete Konakovića zemljama susjedstva. U nastavku dana Konaković će se sastati sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Predviđeno je da Konaković sutra posjeti Novi Pazar.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE