• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastanak Dodik-Satler: "Uvažiti ustavnu poziciju Srpske na evropskom putu BiH"

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Srpska podržava evropski put BiH na kojem želi da bude vidljiva u skladu sa mehanizmom koordinacije i uz puno uvažavanje njene ustavne pozicije, kao i dejtonske strukture BiH.

 Sastanak Dodik Satler Izvor: predsjednikrs.net

Dodik je u razgovoru u Banjaluci sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom ponovio da 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije treba rješavati zajedno, a ne odvojeno, te naglasio da je BiH pregovaračka strana na putu ka EU.

Predsjednik Republike Srpske rekao je Satleru da očekuje saglasnost zajedničkog nivoa o rješavanju i deblokadi mnogih, važnih strateških projekata u skorijoj budućnosti, te da njihovu dalju blokadu Srpska neće tolerisati, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Osvrćući se na čestitku ambasadora Satlera "svim građanima i građankama" povodom 1. marta, Dodik je rekao da ovaj datum može biti praznik bošnjačkog naroda i da to Srpska neće sporiti, ali da nije, niti može biti zajednički praznik u BiH.

Dodik je istakao da nema zakona koji propisuje 1. mart praznikom BiH i da je taj datum bio uvertira u građanski rat u BiH i Srpska ga nikada ne može slaviti.

SRNA

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE