• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Povećati sredstva IRB-a za stambene kredite za mlade bračne parove

Autor Nikolina Damjanić

Poslanik SNSD-a Mladen Ilić smatra da Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske treba povećati iznos sredstava za stambene kredite za mlade bračne parove u Republici Srpskoj.

 Mladen Ilić Izvor: Mondo - Slaven Petković

"Uvjeren sam da će se sve veći broj mladih bračnih parova u Republici Srpskoj odlučiti da riješi stambeno pitanje putem kreditnih sredstava IRB-a", rekao je Ilić tokom skupštinske rasprave o izvještaju o poslovanju IRB-a i fondova za 2021. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora.

Ilić se založio za potrebu da mladi ljudi u Republici Srpskoj putem kreditnih linija IRB-a pokrenu sopstveni biznis i na taj način omoguće egzistenciju sebi i svojoj porodici.

On je naveo da će Klub poslanika SNSD-a podržati ovaj izvještaj i unapređenje rada sektora u ovoj banci.

Poslanik SDS-a Mirjana Orašanin rekla je da poslanici ovog kluba neće podržati izvještaj o poslovanju IRB-a za 2021. godinu, kao i spoljnog revizora.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić rekao je da je IRB u punom kapacitetu banka Reublike Srpske, te da vjeruje da će usmjeriti više kreditnih sredstava prema lokalnim zajednicama.

"IRB može omogućiti još veći stepen razvoja naše privrede, ali i provođenja demografske politike kroz podršku stambenim kreditima mladim bračnim parovima u Republici Srpskoj", istakao je Žunić.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je izvještaj o o poslovanju IRB-a i fondova za 2021. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić zaključio je današnje zasjedanje, koje će biti nastavljeno sutra razmatranjem Prijedloga zakona o gradu Prnjavor po hitnom postupku.

Poslanici će po hitnom postupku razmatrati i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE