• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvještaj o Pravobranilaštvu RS: Veća vrijednost dobijenih sporova

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2021. godinu u kojem se navodi da je u izvještajnom periodu završeno 1.160 predmeta, vrijednosti 87,4 miliona KM.

 Izvještaj o radu Pravobranilaštva RS 2022 Izvor: Mondo/Slaven Petković

Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica rekao je u parlamentu Republike Srpske da je od ovog broja spor dobijen u 488 predmeta, čija je vrijednost 64,7 miliona KM.

Prema njegovim riječima, spor je izgubljen u 364 predmeta u vrijednosti od 9,9 miliona KM, a riješen je na drugi način u 308 predmeta, vrijednosti 16,6 miliona KM, i to povlačenjem tužbe, prekidom postupka, odnosno prestankom pravnog osnova što znači da nije na štetu zastupanih subjekata Pravobranilaštva.

Govedarica je istakao da je na kraju izvještajnog perioda ostalo u radu ukupno 6.693 predmeta u ukupnoj vrijednosti od 856,1 milion KM.

On je naveo da je Pravobranilaštvo Republike Srpske u 2021. godini imalo ukupno u radu 87.884 predmeta iz svih oblasti od čega je preneseno iz prethodnog izvještajnog perioda 60.752 predmeta, zaprimljeno 27.132 predmeta, završeno 26.004 predmeta, a u radu je ostalo 61.880 predmeta.

(Srna)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE