• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković se poklonio žrtvama: Jasenovac je naše stratište, ali i svjetionik, naše stradanje, ali i uzdizanje (FOTO)

Autor Dragana Božić

Poklonivši se jasenovačkim žrtvama, gradonačelnik je poručio da je Jasenovac naše stratište, ali i naš svjetionik, naše stradanje, ali i naše uzdizanje.

 DSC_7284.jpg Izvor: Grad Banjaluka/ Aleksandar Čavić

"Danas kada obilježavamo dan sjećanja na mučki ubijene logoraše sistema jasenovačkih koncentracionih logora, nedostaju riječi koje bi opisale strahotu zločina ustaškog genocida učinjenog nad našim narodom koji je kriv bio samo zato što se zvao SRPSKI. Vrište u nama suze djece, kojima nije oprošteno što su djeca, samo zato što su SRPSKA. Upravo danas kada se našem narodu udara žig i kada ga se pokušava napraviti dželatom, naša je dužnost da sjećanje na Jasenovac i Gradinu ne samo očuvamo, već i oživimo", istakao je gradonačelnik.

Kako je kazao, naše žrtve, ugrađene u temelje našeg postojanja i našeg trajanja, gore kao svjetionik i pokazuju nam put, put oproštaja, ali ne i zaborava, put pomirenja, ali ne i predaje, put suživota, ali ne i odustajanja od onog što nas čini narodom kosovskog zavjeta, jasenovačkog mučeništva i svetosavske duhovnosti.

"Danas odajemo poštovanje i žrtvama bratskog jevrejskog i romskog naroda, i svim drugim stradalim od ruke zločinaca Nezavisne države Hrvatske. Slava svima mučki ubijenima, a vaskrslima u nama. Dovijeka", zaključio je on.

Polaganjem vijenaca i služenjem parastosa obilježen je Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu – Donjoj Gradini.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE