• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković: Pozivam sve koji žele konflikt na 15 dana pejntbol borbe, da vide kako je u šumi

Autor Nikolina Damjanić

Na posljednju izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o ujedinjenju sa Srbijom osvrnuo se lider NIP-a Elmedin Konaković.

 Elmedin Konaković Izvor: Anadolija/Murat Gok

Konaković je pozvao sve koji šire retoriku konflikta, na peintbal borbu, da osjete kako je prespavati u šumi u koju bi slali tuđu djecu.

“Svi u BiH, a i šire znaju da bi bilo kakav nasilan proces secesije ili nasilan proces prekrajanja postignutog unutrašnjeg uređenja vodio u konflikt. Ni moji ni Dodikovi snovi ne mogu se jednostrano realizovati, u ovoj zemlji može samo ono o čemu se dogovorimo”, rekao je Konaković u razgovoru za N1.

Konaković pojašnjava da svoje snove “prodaje” glasačima, a da zbog toga ne rješava probleme koji se mogu riješiti.

“Ne odgovaram na njegove svakodnevne izjave, ne referiram se na svaku. On je po ko zna koji put ponovio svoje želje o secesiji i pripajanju Srbiji, ja ponavljam svoju želju da ova zemlja bude građanska, sa jednim predsjednikom, bez entiteta i kantona, samo lokalna vlast i državni nivo. To je moj san”, rekao je Konaković.

Umjesto svakodnevne polemike, Konaković kaže odabrao je koncept jačanja institucija Bosne i Hercegovine i popravljanja odnosa sa prijateljima BiH.

“One koji se služe retorikom konflikta pozivam na peintbal borbu u nekoj od naših planina, na 15-ak dana borbe, ne moramo duže od toga. Da osjete kako je prespavati jednu noć u šumama u koje bi slali tuđu djecu. Većina njih nije ni u izviđačima provela noć na otvorenom i njihov plan je siguran sam da tamo pošalju tuđu djecu”, rekao je predsjednik Naroda i pravde.

(MONDO/N1)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beowulf

Bas tako posalji ih na Treskavicu jedno 15 dana, moze Djokin toranj,...

MONDO REPORTAŽE