• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvaničnici Srpske čestitali 1. maj: Unapređenje životnog standarda i povećanje plata jedan od ključnih izazova

Autor Nikolina Damjanić

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su građanima 1. maj - Međunarodni praznik rada.

 Zaničnici RS čestitali 1 maj Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je građanima Srpske 1. maj - Međunarodni praznik rada, ističući da će republičke institucije nastaviti da rade na poboljšanju ekonomske situacije i položaja radnika.

"Institucije Republike Srpske nastaviće da rade na poboljšanju cjelokupne ekonomske situacije i položaja radnika kroz saradnju sa predstavnicima sindikata i poslodavaca, te tako sačuvaju i obezbijede nova radna mjesta", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je dodao da će se nastaviti sa ulaganjem znatnih napora s ciljem perspektivnije budućnosti Republike Srpske, da će biti završeni započeti projekti i pokrenute nove investicije na dobrobit svih građana.

On je dodao da je obilježavanje Međunarodnog praznika rada prilika da se istakne značaj prava i zaštite radnika, socijalne pravde, solidarnosti i drugih vrijednosti koje karakterišu demokratsko društvo.

Dodik je u čestitki građanima Srpske poželio da prvomajske praznike provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković ističe da da su prava i položaj radnika, kao i stalna nastojanja za unapređenje životnog standarda, jedan od ključnih prioriteta Vlade Srpske.

Višković je naveo da je Vlada Republike Srpske u proteklom periodu preduzimala brojne sistemske mjere s ciljem unapređenja položaja radnika, što je doprinijelo znatnom povećanju primanja zaposlenih i smanjenju broja nezaposlenih.

"Kroz konstantni socijalni dijalog, nastojali smo da svaka donesena mjera dovede do poboljšanja položaja radnika, a dalje unapređenje životnog standarda i povećanje plata ostaje jedan od naših ključnih izazova za budućnost", naveo je premijer.

Višković je poželio građanima Srpske da 1. maj provedu u tradicionalnom, prazničnom raspoloženju, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku svim građanima, radnicima i sindikatima u Republici Srpskoj i BiH povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

"Praznik rada, koji predstavlja simbol borbe za radnička prava, socijalnu pravednost i solidarnosti, obavezuje nas da istrajno radimo na izgradnji boljeg društva i jednakih šansi za sve", naglasila je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je istakla da imperativ u radu svih institucija mora biti jačanje privrede, poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih, sprečavanje odlaska mladih, stručnjaka i radne snage u inostranstvo, te unapređenje ukupnih prava radnika, posebno u realnom sektoru.

"U želji da u narednom periodu svjedočimo snažnijem ekonomskom rastu, povećanju broja radnih mjesta, plata i penzija, a samim tim i povećanju životnog standarda svih građana, upućujem vam srdačne čestitke i da u dobrom zdravlju i raspoloženju provedete predstojeće prvomajske praznike", poručila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić uputio je čestitku građanima Srpske povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada sa željom za zajednički nastavak rada na poboljšanju standarda i radničkih prava svih zaposlenih.

"Otvaranje novih fabrika i radnih mjesta mora da bude naš zajednički cilj, jer jaka ekonomija znači i jaku Republiku Srpsku", naveo je Stevandić u čestitki, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Međunarodni praznik rada - 1. maj obilježava se širom svijeta u znak sjećanja na dan kada su radnici u Čikagu štrajkom i protestima počeli da se bore za radnička prava.

Prvog maja 1886. više desetina hiljada radnika zahtijevalo je bolje uslove rada i osmočasovno radno vrijeme.

(SRNA/MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neka

Dođu da vide kako grmi rudnik u Miljevini u dvije smjene

MONDO REPORTAŽE