• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković: U rješavanje problema Trgovske gore uključiće se i Slovenija

Autor Dušan Volaš

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković najavio je danas u Sarajevu da je u planu održavanje sjednica Savjeta ministara sa vladama Srbije i Hrvatske, na kojima bi trebalo da budu riješena neka od otvorenih bilateralnih pitanja

 Konaković: U rješavanje problema Trgovske gore uključiće se i Slovenija Izvor: Anadolija/ Nihad Ibrahimkadić

Riječ je o pitanjima poput imovine, ratifikacije ugovora o granici i odlagalištu nuklearnog otpada na lokalitetu Trgovska gora.

Prema njegovim riječima, u rješavanje problema Trgovske gore, osim BiH i Hrvatske, uključiće se i Slovenija.

Konaković je pozvao hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da obezbijedi parlamentarnu većinu za njegovu inicijativu u vezi sa donošenjem zakona o gasu na nivou BiH.

On je odbacio primjedbe da su razgovori o gasnoj interkonekciji ekskluzivno pravo i odgovornost članova Predsjedništva BiH.

"To jednostavno nije tačno, i mene niko neće spriječiti da radim svoj posao", poručio je Konaković, odgovarajući na pitanja novinara.

On je rekao da je istočna interkonekcija proces koji Republika Srpska, kao entitet u BiH, vodi sa Srbijom i dodao da je dogovoreno da se taj proces vrati pod okrilje institucija Savjeta ministara, za šta postoji i saglasnost predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Prema njegovim riječima, istočna interkonekcija ima i ekonomski i svaki drugi interes, i to je ista trasa putem koje gas u BiH dolazi iz Rusije, i to godinama, ali je samo riječ o novim tehnološkim rješenjima, a nikako o nekom "antibošnjačkom" projektu.

"Mi se ne grijemo na neki katarski ili azerbejdžanski gas, nego se u svojim toplim domovima grijemo na ruski gas", naglasio je Konaković.

On je dodao da je veoma zainteresovan za to da i građani Mostara ili Zenice ili Gradačca dobiju gas.

"Ne dozvoljavam da se lažima i spinovanjem umara narod BiH i da taj narod i dalje bježi zato što mi, prodavajući svoje snove, čekajući idealna rješenja i primajući ogromne plate, nismo riješili nijedan problem", rekao je Konaković.

Konaković smatra da i dalje u BiH treba raditi na sprovođenju ključnih aneksa Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali i na izmjenama Izbornog zakona i Ustava BiH.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE