• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik kometarisao proteste u Srbiji: "Nakon tragedija najmanje potrebna dodatna destabilizacija države"

Autor Dragana Božić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srbija prolazi, možda, najteže trenutke u posljednjih 30 godina, suočena sa borbom za očuvanje državnog suvereniteta, a sada i sa masovnim ubistvima koja nisu svojstvena ovim prostorima.

 Dodik o protestima u Srbiji Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Na pitanje Srne da prokomentariše posljednja dešavanja u Srbiji i održavanje protesta koji je organizovalo nekoliko opozicionih političkih stranaka poslije dvije velike tragedije u Beogradu u kojima je izgubljeno 17 mladih života, Dodik je odgovorio da je Srbiji u trenucima pojačanog senzibiliteta najmanje potrebna bilo kakva dodatna destabilizacija jer su dvije tragedije bile dovoljno destabilizujeće za cijelo društvo.

"Smatram da je neophodno pustiti institucije države Srbije da rade svoj posao, kako bi se život što prije vratio u normalu. Porodice žrtava, ali i svi članovi druŠstva moraju da vrate kakav takav mir i nastave sa životom. Ne mogu da podržim, niti da shvatim politizaciju bilo kakve tragedije, jer ona ne vodi rješenju, već produbljivanju problema, a građanima Srbije problemi sada nisu potrebni", istakao je predsjednik Republike Srpske.

Ako struka i objasni kako je došlo do ove dvije tragedije, rekao je Dodik, problem će se moći riješiti samo zajedničkim snagama, bez podjela.

"Uvažavam političke različitosti jer bez njih nema demokratskog društva, ali poučen nekim iskustvima u Republici Srpskoj ne mogu da prihvatim da bilo ko te tragedije pokuša da politički zloupotrijebi", dodao je Dodik. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE