• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: Vlada preduzela brojne preventivne aktivnosti na zaštiti djece

Autor Dušan Volaš

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada preduzela brojne preventivne aktivnosti radi sprečavanja bilo kakvih sličnih dešavanja poput tragedije koje se dogodila djeci u Srbiji.

 Višković o zaštiti djece u RS Izvor: Mondo/Slaven Petković

Višković je naveo da su već kontrolisani streljački klubovi, što će biti konstantna aktivnost, da su držaoci vatrenog oružja pozvani da povedu računa da ono bude obezbijeđeno na zakonit način i da ne bude ni na koji način dostupno nekome ko želi da ga iskoristi u neke druge svrhe.

On je naveo da je zatraženo da direktori škola i školski odbori svaka tri mjeseca daju određene procjene bezbjedonosnog stanja u svojoj školi gdje bi, eventualno, ukazali na neka dešavanja koja nisu u skladu sa normalnim ponašanjem, zakonom i pozitivnim propisima.

Višković je rekao da je potrebno da svi članovi društva učine napor da se situacija iz Srbije nigdje i nikome ne ponovi, te pozvao medije da ne promovišu na loš način određene komentare sa društvenih mreža koji opravdavaju ili podržavaju takva dešavanja.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima radnje prema licima koja se na takav način ponašaju, gdje imaju neke komentare ili `tvitove` koji nisu dopušteni", rekao je Višković za Radio Republike Srpske.

On je istakao da je pojačano prisustvo policije ispred svih obrazovnih institucija u Republici Srpskoj izuzetno važno, a da u narednom periodu treba da, u saradnji sa lokalnim zajednicama, bude realizovano i fizičko ograđivanje svih škola i školskih dvorišta da pristup imaju isključivo zaposleni i djeci koja u tom momentu pohađaju nastavu.

Premijer Srpske je ukazao da su to sve radnje koje su usmjerene na prevenciju tragičnih dešavanja kakva su se dogodila u Srbiji.

U dvije pucnjave u Srbiji prošle sedmice ubijeno je 17 lica, najviše djece.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE