• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradonačelnik BIJELJINE danas KREĆE PJEŠKE ZA BANJALUKU: Očekuje da će stići za 10 do 14 dana

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović danas kreće u Banjaluku kao što je i obećao nakon neuspjelog pokušaja opoziva koji je inicirao SNSD.

 Ljubiša Petrović marš za Banjaluka Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Petrović je rekao da pješke prema Banjaluci kako bi istakao probleme s kojima se suočava Bijeljina.

U otvorenom pismu građanima, gradonačelnik je iznio niz problema koji ugrožavaju funkcionisanje Gradske uprave, uključujući kriminal, korupciju i blokade. Rekao je da je hrabro pristupio suočavanju s tim problemima, dokumentovao je koruptivne radnje i podnio krivične prijave.

"Međutim, ovaj pristup izazvao je brojne blokade i opstrukcije tokom protekle dvije godine", rekao je Petrović.

Kaže da je jedan od glavnih problema s kojima se grad suočava prekrajanje budžeta od strane Skupštine, što utiče na osnovne potrebe grada poput komunalne higijene i podrške građanima. "Takođe su prisutne blokade javnih nabavki, uključujući nabavku rasvjete i sredstava za dezinsekciju, što ugrožava sigurnost i zdravlje građana."

Skupština je, tvrdi on, takođe otežala rad gradonačelnika i cijele Gradske uprave odbijanjem izglasavanja prijedloga za zamjenika gradonačelnika i načelnike odjeljenja.

Petrović tvrdi da su skupštinske sjednice postale cirkuska pozornica, a "među odbornicima su osobe s optužbama za seksualno zlostavljanje, kupljenim diplomama i sumnjama u pronevjere novca."

Odbornici, kako ih je Petrović nazvao, "Koalicije pokradimo Bijeljinu" organizovali su referendum uprkos jasnoj volji građana izraženoj na prethodnim izborima.

Gradonačelnik Bijeljini poručuje da je odlučan u borbi za raspuštanje Skupštine.

Svoj potez nazvao je "Marš časti za ozdravljenje Republike Srpske".

Napominje da marš započinje danas na Dan Svetog Kirila i Metodija, a gradonačelnik će prolaziti kroz različita mjesta tokom 10-14 dana marširanja.

Dodaje da će svaki dan marša imati posebnu tematiku i nositi posebne poruke. Tokom marša, gradonačelnik će razgovarati s ljudima, a u Banjaluku dostaviti projekte i listu potreba Bijeljine.

"Potrudiću se da sva ministarstva pojedinačno svakoga dana mog pohoda podsjetim sa tim šta Bijeljini treba, da ukažem na zločine počinjene prema našem gradu i građanima", poručuje Petrović.

Gradonačelnik je zamolio građane da ne prate njegov marš kako bi se izbjegle blokade i ometanje saobraćaja. Umjesto toga, pozvao ih je da se pridruže mirnoj šetnji u Banjaluci.

"Za skup u Banjaluci neće biti organizovanog prevoza, sendviča i svega onoga što organizatori nude, želim da taj skup bude spontan i da konačno vidimo koliko nas je koji iskreno želimo promjene, kojima je dosta života u zemlji okovanoj kriminalom i korupcijom, koliko nas ne želi da trpi nepravdu i javašluk, bogaćenje pojedinaca na narodnoj grbači i tlačenje poštenih, vrijednih i pametnih ljudi," napisao je Petrović.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Max

Ovaj se bas prehladio

Fijuk

Bravo . Sretno i vidimo se u BL.

Jaaa

Svaštaaaa

MONDO REPORTAŽE