• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VUČIĆEV GOVOR imao OPROŠTAJNI ton: "Ovo je posljednji put da se obraćam kao PREDSJEDNIK SNS"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras na velikom skupu u Beogradu.

 Vučićev oproštajni govor na skupu u Beogradu Izvor: TV Pink/screenshot

"Znam da ste se, ne mogu da kažem smrzli, ali znam da sam vam dojadio, ali imam još nekoliko stvari. Služio sam 11 godina vjerno i odano svojoj državi i narodu", rekao je Vučić.

"Ovo je posljednje veče koje vam se obraćam kao predsednik SNS, čiji ću ću vjerni i odani član biti, ali ću od sutra biti predsjednik Srbije, ali ne i partije. Sutra će neko drugi preuzeti SNS čiji ću član ostati i biti, ali ću od sutra biti predsjednik građana Srbije, a ne partije. Divni ljudi će preuzeti vođenje partijom. Već za Vidovdan upravo zbog krize, a zamoliću i SNS da bude stožer svega, krećemo u formiranje Pokreta za narod i državu da bismo imali bazu da sačuvamo našu zemlju u naredne dvije i tri krizne godine koje su ključne za našu državu. Toliko sam srećan kad vidim koliko vas je ostalo ovdje i zahvalan sam jer pretpostavljam da nikad više neću govoriti pred ovolikim brojem ljudi. Hvala za sve. I da ne brinete, ne idem ja nigdje, ama baš nigde. Borićemo se za Srbiju zajedno, otvaraćemo nove fabrike, puteve", rekao je Vučić.

"Za mene je od posebnog značaja da kažem veliko hvala svima sa kojima sam i u političkoj partiji sve ove godine sarađivao i da im kažem 'hvala' zbog toga što nikad nisu dozvolili da mi mrzimo. Ne postoji ništa gore od mržnje", dodao je predsjednik Srbije.

Vučić je prošle godine najavio, a u martu potvrdio zvaničnoda će Narodni pokret za državu biti formiran krajem maja ili početkom juna. U pitanju je, prema najavama, nova politička organizacija, koja bi bila "nadstranačka".

Lider Naprednjaka je za sada slao poruke da će to biti pokret koji izdvaja političke snage koje su lišene podjela i uticaja iz inostranstva, sa Zapada ili Istoka.

Rekao je da će to biti državotvorni i nacionalni pokret za opstanak i napredak Srbije, koji bi se suprotstavio svim "teškim bolestima koje su u političkom smislu ophrvale srpsku društvo".

Takođe, nedavno je pojasnio da nema namjeru da ukine SNS "najbolju" partiju ali da i u njoj ima "kukolja".

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE