• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U BiH još nije registrovan nijedan "oldtajmer"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Bosna i Hercegovina još nema uređene akte kojima bi se regulisala oblast "oldtajmer" automobila, o čemu je danas bilo riječi na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

 Registracija oldtajmera u BiH Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milan Petković rekao je da do danas u BiH nije registrovan nijedan "oldtajmer" jer nisu doneseni podzakonski akti.

Petković je od ministra transporta i komunikacija u Savjetu ministara Edina Forte zatražio odgovor u vezi sa ovim problemom.

Petković je rekao da zbog neprisustva Forte današnjoj sjednici Predstavničkog doma nije dobio odgovor na koji način se vrši kvalifikacija "odltajmera" i zašto nisu doneseni podzakonski akti.

"Do današnjeg dana nije registrovano nijedno takvo vozilo jer nisu doneseni podzakonski akti koji se odnose na izgled tabilica i slično. Određen broj građana je zainteresovan za registraciju ovih vozila. O ovome su saglasni i oldtajmer klubovi, a ne postoje sukobi entitetskih interesa. Zbog čega se ovo pitanje ne može rješiti pitanje je birokratije", rekao je Petković, prenosi Srna.

On je od Ministarstva transporta i komunikacija zatražio odgovor u pisanoj formi.

Ministar komunikacija i transporta BiH prošle godine je donio Pravilnik o registraciji vozila kojim su, po prvi put, obuhvaćena stara vozila tzv. "oldtajmeri".

Po Pravilniku o oldtajmerima, a koji se nalazi u Službenom glasniku BiH broj 9/19, "oldtajmer" vozilo je motorno vozilo koje: je proizvedeno prije trideset i više godina; radi njegovanja istorijskih nasljeđa i tehničke kulture očuvano ili ponovo sastavljeno u izvornom obliku; koje se ne koristi u svakodnevnom prometu i koje je klasifikovano kao "oldtajmer" vozilo u skladu s odredbama pravilnika.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE