• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Položen kamen temeljac: Trebinje dobija bolnicu za 30 mjeseci (FOTO)

Autor Dragana Božić

U Trebinju je danas položen kamen temeljac za novu bolnicu, koja će, kako su najavili zvaničnici biti završena za 30 mjeseci.

 Srn2023-6-9_1310387_0.jpg Izvor: Srna/Sanja Babić

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izrazio je zadovoljstvo što poslije dvije godine pripreme može da ozvaniči početak radova na novoj bolnici u Trebinju čije će usluge moći da koriste svi Hercegovci.

"Bolnica je pripremana sa vama i gradiće se za sve vas ovdje u Trebinju i Hercegovini", rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Trebinju, nakon polaganja kamena temeljca za novu bolnicu.

On je zahvalio svim institucijama Srpske, predsjedniku Republike Miloradu Dodiku, premijeru Radovanu Viškoviću, ministru zdravlja Srbije Danici Grujičić, rukovodstvu grada Trebinja za pomoć u realizaciji tog i ostalih projekata iz zdravstvenog sektora u Srpskoj.

Šeranić je napomenuo da će radove izvoditi domaće kompanije.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om.

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

Svečanosti povodom početka izgradnje nove bolnice u Trebinju vrijedne 128,5 miliona KM prisustvovali su i premijer Radovan Višković, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić, ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić, te Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Prisustvovali su i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta, direktor "Elektroprivrede Srpske" Luka Petrović, načelnici hercegovačkih opština, predstavnici političkog i privrednog života Hercegovine i brojni građani.

(Srna/Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE