• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP o brisanju Šmita iz Službenog glasnika: Ima dosta nelogičnosti, odlučićemo na sjednici

Autor Nikolina Damjanić

Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS kaže da će poslanici ove stranke, nakon disukusije na posebnoj sjednici, odlučiti da li će podržati odluku da se u Službenom glasniku Srpske ne objavljuju odluke visokog predstavnika Kristijana Šmita.

 Treca redovna sjednica NSRS  (4) (002).JPG Izvor: MONDO

Crnadak je u izjavi za Mondo istakao da postoji dosta nelogičnosti za koje će poslanici ove stranke zahtijevati pojašnjenje prije samog glasanja.

„Na samom početku, prije same rasprave, predlagač treba razjasni dvije stvari. Prvo: zbog čega predlagač zakona nije Vlada Srpske, od čega su opet pobjegli. Drugo, koliko smo razumjeli, ideja predloženog zakona jeste da se dodatno onemogući sprovođenje nametnutih odluka OHR-a“.

Crnadak je podsjetio na nedavno održanu zajedničku sjednicu Vlade RS i Vlade Federacije BiH koja je, kako kaže, nametnuta od strane OHR-a.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

„Moraju nam objasniti ove nelogičnosti, jer djeluje kao da vladajuća koalicija jedan dan priznaje OHR, a drugi ne. Poslanici PDP-a će učestvovati u u raspravi, a sve drugo će se čuti na sjednici“, naveo je Crnadak.

Podsjećamo, sutra u Narodnoj skupštini Republike Srpske zakazana je posebna sjednica o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, a kojim se propisuje da prestaje obaveza da se u republičkom Službenom glasniku objavljuju propisi i drugi akti koje u okviru svoje nadležnosti donosi visoki predstavnik u BiH.

Srđan Mazalica, zamjenik šefa Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini rekao je juče da su predlagači zakona skupštinska većina, zajedno sa poslanicima SDS-a.

„Može se reći i da je SDS podržala inicijalni prijedlog skupštinske većine i odlučila da i oni budu dio tog. Međutim, PDP je dao takve najave da je pitanje da li će podržati ovaj zakon. Smatram da u vezi s ovim zakonom nije ništa sporno, jer ako ne podržavate ovaj akt to znači da podržavate Šmita i primjenu bonskih ovlašćenja. I tu će se neke stvari istjerati na čistac", rekao je Mazalica.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE