• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORS obilježio 30 godina postojanja: "Čast je biti borac"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je velika čast biti borac i da se to veoma cijeni u srpskom narodu koji je dužan da priča o svojim junacima iz posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata.

 Svečanost povodom 30 godina BORS Izvor: Twitter

Dodik je istakao da Srbi moraju da znaju da mogu računati samo na svoje snage, te da je srpski narod jedini koji ima državni kapacitet na ovim prostorima.

"Ne smijemo kao narod da ćutimo o našim junacima, te da ih odbacimo samo zato što drugima ne odgovaraju i zato što leže po tamo nekim kaznionicama", rekao je Dodik na svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja Boračke organizacije Republike Srpske (BORS).

Dodik je izrazio zadovoljstvo što će Banjaluka, zahvljajujući naporima Vlade Srpske i uprave ovog grada, uskoro dobiti centralno spomen-obilježje.

"Imamo potrebne dozvole, sredstva koja je obezbijedila Vlada i Grad, te će veoma brzo početi izgradnja ovog obilježja na jednom od najeksluzivnijih mjesta u gradu preko puta Gradske uprave", rekao je Dodik.

On je istakao da je borba za Republiku Srpsku bila teška, kao što je to i danas, te da je Srpska veliki istorijski dobitak.

"Naša vječita dužnost je ne samo da odajemo pomen tim ljudima, nego da im budemo trajno zahvalni što su nam bili prethodnica junačke borbe u periodu Odbrambeno -otadžbinskog rata", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republiku Srpsku neki omalovažavaju i pokušavaju da joj nametnu mnogo negativnih stvari.

"Ali, naše gledanje je da je ova Republika stvorena zbog nas i naše slobode. Srpski narod se sa Republikom Srpskom vraća svom identitetu i gradi iznova svoju istoriju, prekinutu nekoliko puta", rekao je Dodik.

Protonamjesnik Dragan Grujić istakao je na svečanoj akademiji značaj formiranja Vojske Republike Srpske (VRS) koja je izvojevala najveću srpsku pobjedu u 20. vijeku.

"Vojska Republike Srpske je rođena iz kosovskog zavjeta i praznika Vidovdana", naveo je Grujić u obraćanju i istakao da Kosovska bitka nikada za Srbe nije završena - ona traje i danas.

On je rekao da kosovski zavjet i Vidovdan uče da je dužnost i obaveza sjećati se onih koji su dali živote, čime im se ukazuje najveće poštovanje i najsvetiji pomen.

Grujić je naglasio da Republiku Srpsku čuva i njeguje Boračka organizacija Republike Srpske kojoj je poželio put predaka i pobjednika slavnih bitaka.

"Da čuva istrajno tekovine vojske Republike Srpske i da čuva Srpsku", poručio je protonamjesnik Grujić.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE