• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćosić odgovorio Karićevoj: "Idu lijepi dani, neka se opusti"

Autor Dragana Božić

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić odgovorio na prozivke gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

 viber_slika_2023-06-30_15-07-38-246.jpg Izvor: Srna/MONDO kolaž

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić poručio je gradonačelniku Sarajeva Benjamini Karić, koja je najavila podnošenje krivične prijave zbog postavljenih tabli sa natpisom da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo, da radi svoj posao i da se opusti.

Podsjećajući da je istorijska i dobro poznata činjenica da je popis stanovništva iz 1991. pokazao da je u Sarajevu bilo više od od 156.000 Srba koji su se tako izjasnili plus 40.000 Jugoslovena, među kojima je bilo i Srba, Ćosić je rekao da i njega nerviraju neki potezi u Sarajevu, poput table o 1.425 dana pod opsadom ili table na gradskoj Vijećnici o "srpski zločincima".

"Oni su odlučili da tako rade. Ali, gradonačelnica mora da se navikne da je ovo zemlja u kojoj postoje različita viđenja i mišljenja i da je to vrhunski domet demokratije u svakoj normalnoj zemlji", konstatovao je Ćosić u izjavi za Srnu.

On je dodao da Karićeva mora da nauči da živi u zemlji u kojoj ne postoje mišljenja koja se nameću, nego mišljanja svakog naroda, što je još bitnije, istorijske činjenice.

"Prema tome, idu lijepi dani, mislim da treba da se opusti, da ne bude napeta", poručio je Ćosić i dodao da se u gradu u kojem je Karićeva gradonačelnik rodio malo prije nje.

Što se tiče prijetnji Karićeve krivičnim prijavama, gradonačelnik Istočnog Sarajeva citirao je riječi starca Vukašina koga su ubile ustaše u koncentracionom logoru Jasenovac: "Samo ti, sine, radi svoj posao".

Karićeva je ocijenila skandaloznim natpis na danas postavljenim tablama na šest glavnih ulaza u Istočno Sarajevo, na kojima je uz naziv i teritorije grada na srpskom i engleskom jeziku istaknut podatak da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

"Ćosiću, uzalud se trudite, došla su takva vremena da i hiljadu puta ponovljena laž nikada neće postati istina! Protiv vas ću danas podnijeti krivičnu prijavu Sudu BiH, za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti", navela je Karićeva. 

(Srna/Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Konačno

Da li je moguće da se neko sjetio da te table inovira u skladu sa periodom u kojem živimo. Do sad su koristili one što je Karadžić postavljao sa grbom Srbije a ne RS, a toliko mozgova imamo po institucijama i toliko plaćamo "struke" a nigdje ništa inovativno. Bravo Ćosiću

MONDO REPORTAŽE