• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgovori ne stižu: Grad Prijedor šalje urgenciju i traži dokumente o rudnicima u Bistrici i Bukovoj kosi

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da će u toku dana poslati urgenciju Ministarstvu energetike i rudarstva Republike Srpske u vezi sa istraživanjem, pripremnim radovima i eksploatacijom uglja na lokalitetima Bukova kosa i Bistrica kod Prijedora.

 Grad Prijedor Bistrica Bukova kosa Izvor: Zoran Ninić, mještanin Bistrice

Grad će tražiti dokumentaciju kojom ovo ministarstvo raspolaže.

Odgovarajući na odbornička pitanja na sjednici Skupštine grada Prijedora, Javor je rekao da će u roku od sedam do deset dana, ukoliko ne dobije povratne informacije od Ministarstva, održati konferenciju za novanre i o svemu obavijestiti javnost.

On je naveo da će urgencija biti upućena na više adresa, kao što su i zaključci s posebne sjednice o rudarstvu, održane 29. juna, proslijeđeni na više adresa, te dodao da grad do danas nije dobio odgovore.

Javor je naveo da je od Ministarstva zatražio sastanak s predstavncima Gradske uprave i mještanima koji se protive iskopavanju uglja u svojim mjesnim zajednicama.

Mještani Bistrice kod Prijedora već više od mjesec dana se bore protiv otvaranja rudnika lignita u njihovom selu. Predstavnici Centra za životnu sredinu, zajedno sa mještanima prijedorskih naselja upozorili su tokom prošlog mjeseca da za otvaranje dva rudnika uglja u blizini Prijedora nisu riješene sve zakonske procedure.

Riječ je o otvaranju dva rudnika uglja lignita na području opštine Prijedor, na lokalitetu Mjesne zajednice Bistrica i Mjesne zajednice dr Mladen Stojanović (lokalitet Bukova kosa), a za koje je samoinicijativne ponude za dodjelu koncesija podnijelo preduzeće “Drvo-Export” d.o.o. iz Teslića.

(Srna/Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE