• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela sjednica NSRS: Novinari protestovali, SDS tražio da izmjene Krivičnog zakonika RS budu skinute s dnevnog reda

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su dnevni red današnje redovne sjednice na kojem će biti razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 NSRS Izvor: Mondo - Slaven Petković

Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH za prošlu godinu biće razmatran kao šesta umjesto 11 tačka dnevnog reda, kako je ranije bilo predviđeno.

Nije prihvaćen prijedlog poslanika SDS-a Maje Dragojević Stojić da se iz skupštinske procedure povuče Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Kao prva tačka dnevnog reda biće razmatrana poslanička pitanja i odgovori "Aktuelni čas".

Na sjednici će biti razmatrani i nacrti zakona o elektronskom novcu, te o izmjeni i dopuni Zakona o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo.

Protest protiv kriminalizacije klevete
Izvor: YouTube

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, te obavještenje o nekim pojavama od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti.

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće i izvještaje za prošlu godinu Fiskalnog savjeta, VSTS-a, Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske, Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, te Komisije za žalbe.

Na dnevnom redu je i informacija Odbora za zaštitu životne sredine o održanoj tematskoj sjednici "Aktivnosti nadležnih institucija Republike Srpske povodom namjere Hrvatske da odlaže radioaktivni i nuklearni otpad na lokaciji Trgovska gora u neposrednoj blizini granice BiH sa Hrvatskom".

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Sem toga svi koji ovo citaju do sad su shvatili da se ja zalazem za nasu Republiku Srpsku i istinu kod nas kao i u svijetu. Tako da sve sto neko procita a da je mimo tog konteksta moze da bude siguran da to nije moj potpis

RS

Šalim se, ni slučajno ne smije da se usvoji. Stop represiji

RS

Ovaj zakon se mora izglasati a kazne treba maksimalno po oštriti. Toliko nas bombarduju lazima da covjek vise ni u sta ne vjeruje onome sto procita i cuje. Stop lazima i obmanama!!!

MONDO REPORTAŽE