• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zamjenik ministra odbrane BiH o nabavci helikoptera: Hasanović i Helez priznali da su izvršili nezakonit transfer novca

Autor Dušan Volaš

"Ovo ne radim iz inata, već kao lekciju svim državnim službenicima da se moraju držati okvira zakona"

 aleksandar.PNG Izvor: FTV/Printscreen

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je da su, povratom novca u budžetsku rezervu, zamjenik ministra finansija Muhamed Hasanović i ministar odbrane Zukan Helez priznali da su izvršili nezakonit transfer novčanih sredstava Ministarstvu odbrane namijenjenih za nabavku neborbenih helikoptera.

Goganović je istakao da ih vraćanje novčanih sredstava ne oslobađa odgovornosti, te da će, uprkos pritiscima i prijetnjama koje dobija, istrajati da se prema njima pokrene i krivična i politička odgovornost.

On je naveo da je od sektora za finansije Ministarstva odbrane u Savjetu ministara zatražio informaciju koji službenici su učestvovali u kreiranju nezakonitog akta, koji je izašao iz Ministarstva odbrane, kao i da će prema tim službenicima biti pokrenut disciplinski postupak.

"Ovo ne radim iz inata, već kao lekciju svim državnim službenicima da se moraju držati okvira zakona. Podsjetio bih sve službenike da su oni stub Ministarstva odbrane i da trebaju čak i nas rukovodioce da upozore ukoliko izlazimo iz okvira zakona", rekao je Goganović novinarima u Sarajevu.

On je dodao da evropska i dejtonska BiH može opstati i napredovati samo ako se poštuje volja tri naroda i dogovor dva entiteta.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da je u budžetsku rezervu vraćen novac prebačen za nabavku neborbenih helikoptera, ali da će se tražiti odgovornost Heleza i drugih koji su u tome učestvovali. Novac je, kaže, vraćen na inicijativu zamjenika ministra finansija, ali to ne amnestira nijednog pojedinca od odgovornosti.

SRNA

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE