• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković pozvao Bećirovića i Komšića da smijene ambasadora Vranješa po hitnom postupku

Autor Dušan Volaš

Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković pozvao je danas članove Predsjedništva BiH - Denisa Bećirovića i Željka Komšića da smijene ambasadora BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa po hitnom postupku.

 Konaković pozvao Bećirovića i Komšića da smijene ambasadora Vranješa po hitnom postupku Izvor: Anadolija/ Nihad Ibrahimkadić

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović zatražili su ranije danas od Ministarstva spoljnjih poslova BiH da hitno pozove ambasadora na konsultacije.

"Vidio sam danas u medijima da su članovi Predsjedništva BiH Bećirović i Komšić poslali dopis Ministarstvu vanjskih poslova BiH, koji je kasno popodne stigao u Ministarstvo te da se od nas, zapravo, traži da pozovemo na konsultacije ambasadora Vranješa", rekao je federalnim medijima ministar Konaković.

Dodao je da je "Ministarstvo ostvarilo kontakte te da se ambasador Vranješ oglasio i odbio dolazak u centralu u Sarajevu i bilo kakve razgovore".

Konaković u tom kontekstu ističe kako su Komšić i Bećirović mogli lično pozvati ambasadora Vranješa, navodeći kako oni kao članovi Predsjedništva BiH imaju pravo da pozovu na konsultacije.

"Članovi Predsjedništva su i dosada zvali amabasadore na razgovore/konsultacije i Ministarstvo vanjskih poslova u tom smislu služi samo za tehničku podršku", dodao je Konaković.

Kazao je kako taj dopis, zapravo, nije ni bio potreban, poručivši kako predlaže da članovi Predsjedništva Bećirović i Komšić smijene ambasadora Vranješa po po hitnom postupku.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE