• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obustavljena istraga protiv bivšeg ministra Milenka Savanovića

Autor Dušan Volaš

Republičko javno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv bivšeg ministra rada i boračko invalidske zaštite Milenka Savanovića, zbog sumnje da je to ministarstvo oštetio za 1,3 miliona KM.

 Obustavljena istraga protiv Milenka Savanovića Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

"Analizirajući sve pribavljene dokaze, cijeneći ih pojedinačno i u vezi sa drugim dokazima, republički javni tužilac je donio odluku da protiv Milenka Savanovića obustavi istragu jer nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni učinio krivično djelo", naveli su u Republičkom tužilaštvu, objavio je portal Capital.

Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala vodilo je istragu protiv bivšeg ministra rada i boračko invalidske zaštite zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, u vezi sa zaključenim ugovorima o građenju sa više izvođača radova u realizaciji Programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Istraga je vođena i u vezi sa nezakonitostima prilikom popravki i servisiranja računarske opreme u ovom ministarstvu.

Savanović je bio osumnjičen da je obavljajući funkciju ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske tokom 2016. godine iskoristio svoj službeni položaj, te pribavio imovinsku korist za izvođače radova koji su imali sklopljen ugovor sa ministarstvom u iznosu od 1,314 miliona KM, a na štetu ministarstva.

Inače, Savanović je funkciju ministra obavljao kao kadar Socijalističke partije. Iz partije je isključen 2020. godine nakon što se sa grupom poslanika te stranke u NSRS otvoreno pobunio protiv lidera Petra Đokića tražeći njegovu ostavku. Nakon toga je sa grupom poslanika osnovao SPS.

Istragu je tada komentarisao kao politički udar jer je uslijedila nakon njegovog isključenja, navodi Capital.

(Mondo)

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pa haha

Čudi bi bilo da su je priveli kraju i da imaju dokaza

MONDO REPORTAŽE