• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dijelimo isti cilj": Zelenski zahvalio BiH na finansijskoj podršci i uvođenju sankcija Rusiji

Autor Dragana Božić

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je kako se sastao sa Članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Denisom Bećirovićem te se zahvalio za finansijsku podršku i pridruživanje sankcijama EU protiv Rusije.

 3d06fb31c69c4f1fc1246efa212e526a_1692790183_extra_large.jpeg Izvor: https://www.president.gov.ua/

"Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski održao je sastanak s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i članom Predsjedništva te države Denisom Bećirovićem, koji su došli u posjet našoj zemlji radi sudjelovanja na trećem samitu međunarodne Krimske platforme", naveli su na oficijalnoj stranici ukrajinskog predsjednika.

Naglašeno je da se Zelenski zahvalio sagovornicima na finansijskoj podršci koju zemlja pruža Ukrajini i istakao važnost pridruživanja Bosne i Hercegovine politici sankcija EU prema Rusiji, prenosi Klix.ba.

"Hvala vam na vašoj posjeti Ukrajini na Dan državne zastave, to je velika čast za nas. Takođe vam želim zahvaliti na podršci našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu, na podršci i učestvovanju na samitu međunarodne Krimske platforme", rekao je Zelenski.

Volodimir Zelenski je izrazio zahvalnost Bosni i Hercegovini na podršci rezolucijama koje se tiču teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, posebno u okviru UN-a.

"Zelenski je s predsjedavajućim i članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine razgovarao o daljnjim perspektivama jačanja saradnje dviju zemalja, istaknuvši da Ukrajina i Bosna i Hercegovina dijele zajednički cilj - članstvo u Evropskoj uniji. Predsjednik Ukrajine  je takođe izrazio nadu da će Bosna i Hercegovina naći priliku da se uključi u praktičnu implementaciju ukrajinske mirovne formule", stoji na stranici.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da su stavovi dva člana Predsjedništva Denisa Bećirovića i Željka Komšića, koje budu iznosili tokom posjete Ukrajini, isključivo njihovi pojedinačni, a ne zvanični stavovi Predsjedništva niti BiH.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Sankije od Bih nema jer nema saglasnosti od strane Repulike Srpske. To moze federacija sama za da tvrdi ali ne za citavu Bih. A saglasnost od nas nikad nece dobiti jer sto bi mi isli protiv nase pravoslavne brace i jedinog iskrenog saveznika

MONDO REPORTAŽE