• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijave od ponedjeljka: Premijer Srpske najavio borački dodatak za sve borce

Autor Dragana Božić

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će od od ponedjeljka, 11. septembra, svi borci, bez obzira na godine života i kategoriju koju su imali, moći da podnesu zahtjev za borački dodatak.

 Borački dodatak za sve borce Izvor: Vlada RS

Za ovu namjenu će u budžetu Srpske za narednu godinu, kako je rekao, biti obezbijeđeno dodatnih 150 miliona KM.

Višković je, na svečanoj akademiji u Vlasenici upriličenoj povodom obilježavanja 31 godine od osnivanja Jurišnog odreda Vlasenica, elitne jedinice Vojske Republike Srpske, rekao da institucije Srpske svakodnevno pokušavaju da riješe pitanje boračke populacije.

Premijer je podsjetio da su do sada borački dodatak primala lica koja su imala 60 godina i bili borci od prve do pete kategorije, a sada će moći u njemu da uživaju svi.

"Do Nove godine hoćemo da vidimo koliki je to broj i koji status. Od Nove godine svi borci će imati ista prava, gdje će mjesečno davanje biti tri KM po mjesecu učešća u stvaranju Republike Srpske", naveo je Višković.

On je istakao da je saglasan sa nekima koji misle da je to malo, ali je i naglasio da je to dodatnih 150 miliona KM u budžetu naredne godine da bi ta obaveza bila uredno servisirana.

Višković je naveo da se, kada se vidi koliko je to dodatnih miliona KM u odnosu na današnja izdavanja, ne može reći da je to malo.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vekin

Naseg premijera treba poslati federalni dio ida vidi sta imaju njihovi borci a on našim borcima pruzi neku milostinju i zadno sa tima stoku sami sebe izabrali na sva zona zvone kako daju borcima a ustvari samo oni imaju .

Vlado

Zar vi niste dosad imali evidenciju ko ima pravo na boracki ilste samo dijelili i ko ima pravo i koga i nezasluzuje,pa ponovo trazite zahtjeve da vidite koliko boraca ima

Crni

Zar vi niste imali dosad broj,korisnika pa.sad opet trazite kakoste onda dosad isplacivali neznajuci koliko boraca ima pravo na.boracki

MONDO REPORTAŽE