• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poziv Magazinoviću i Stojanoviću: Dođite u Posavski kanton da vidite kako žive Srbi povratnici

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Srpski povratnici u Posavskom kantonu u Federaciji BiH (FBiH) žive na rubu egzistencije - bez vode i struje, ali i prava na srpski jezik i na rad, izjavio je za Srnu predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Odžak Damir Ivetić.

 Poziv Magazinoviću i Stojanoviću u Posavski kanton Izvor: SCREENSHOT/FTV

Ivetić je pozvao poslanika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sašu Magazinovića i delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH Igora Stojanovića, obojicu iz reda srpskog naroda, da dođu u Posavski kanton i vide kako ovdje žive Srbi.

"Neka Magazinović i Stojanović koji su birani samo zato što pripadaju srpskom narodu dođu i uvjere se kako narod iz kojeg dolaze ovdje muku muči bez prava koja su mu Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH zagarantovana", istakao je Ivetić.

Prema njegovim riječima, Stojanović i Magazinivić više od 10 godina nisu obišli svoj narod i srpske povratnike u Posavini, a kako kaže, dijelili bi lekcije i sugerisali o sankcijama onima koji se brinu o svom narodu.

"To dokazuje licemjernost pojedinih srpskih predstavnika koji idu na iftare, umjesto da sa svojom porodicom obilježavaju Veliki petak i šaraju vaskršnja jaja", naveo je Ivetić.

Ivetić je upozorio da Srbi u FBiH danas žive u neljudskim uslovima.

"Srpski narod u FBiH bori se za egzistenciju i opstank, jer u 21. vijeku nemamo pravo na rad, na izučavanje maternjeg jezika, pravo na vodu, struju i ostale osnovne potrebe. Podsjećam javnost da smo već govorili o nedostatku pitke vode u Dubici prošle godine, što je osnovno mjerilo opstanka", naglasio je Ivetić.

On je pozvao i predstavnike međunarodne zajednice u BiH da dođu i obiđu srpske povratnike u Posavskom kantonu dok ih još ima.

(SRNA/MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE