• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EUFOR u Jezeru, u blizini međuentitetske linije razgraničenja (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Kolona vozila EUFOR-a zaustavila se danas u opštini Jezero u Republici Srpskoj veoma blizu entitetske granice sa Federacijom BiH. Vojnici sa nekoliko džipova i "hamera" su trenutno stacionirani uz magistralni put Jajce - Bihać.

 EUFOR u Jezeru na međuentitetskoj granici Izvor: MONDO

EUFOR je prošle nedjelje najavio vježbu "Brzi odgovor 2023" koja se održava od 11. do 29. septembra širom BiH.

Rečeno je da stanovnici BiH u vrijeme vježbe mogu očekivati povećanje obima kretanja trupa i kretanja opreme rezervnih snaga koja je stigla u BiH.

U vježbi učestvuju vojnici iz 22 zemlje EUFOR-a, u povećanom kapacitetu jer su pristigle i rezervne snage koje su bile u pripravnosti u svojim matičnim zemljama.

"Svrha ove vježbe je da pokaže spremnost EUFOR-a i potvrdi kontinuiranu podršku održavanju bezbjednog okruženja u BiH", najavio je EUFOR.

U posljednje vrijeme na međuentitetskoj liniji održano je nekoliko protesta "Granica postoji" kao vid podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i direktoru Službenog glasnika RS, Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužilaštvo BiH podiglo, a Sud BiH potvrdio optužnicu zbog "nepoštovanja odluka visokog predstavnika".

EUFOR je nakon prve najave tih protesta, odgovarajući na apele koje je uputila SDA i još neke političke snage iz FBiH, saopštio da na liniji razgraničenja Srpske i FBiH neće raspoređivati dodatno osoblje.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srb

Neka idu malo u Donbas ako imaju mu..

RS

Kao prvo jadan taj koga eufor cuva.,a kao drugo sa kojim pravom oni jos uvijek nama namecu svoju volju i zastrasuju nas narod. Rat je zavrsio prije 28 godina. Znaci idi iz nase zemlje da vas oci nase vise ne gledaju

MONDO REPORTAŽE