• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno u NSRS: Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini povučen sa dnevnog reda

Autor Brankica Spasenić

Vlada Republike Srpske povukla je sa dnevnog reda sjednice Narodne skupštine RS, koja treba sutra početi, Prijedlog Zakona o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti.

 Vlada RS Izvor: Mondo - Slaven Petković

Potvrdio je to kratko za Mondo Goran Filipović, šef kabineta predsjednika NSRS Nenada Stevandića.

Dodao je da je prijedlog zakona povučen radi dodatnog usaglašavanja.

Poslanici Narodne skupštine RS trebali su na predstojećoj redovnoj sjednici koja počinje 26. septembra, po treći put raspravljati o ovom zakonu.

Tekst predloženog zakonskog rješenja bio je gotovo identičan onom koji je ranije usvojila Skupština Srpske, a potom ga "suspendovao" Kristijan Šmit, a Ustavni sud BiH ga zatim proglasio neustavnim i stavio van snage.

U zakonskom prijedlogu se navodi da se njime reguliše svojina na nepokretnoj imovini koja služi kao sredstvo vršenja i sprovođenja javne vlasti, a koju koriste subjekti koji vrše tu vlast od potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

“Subjekti javne vlasti su Republika Srpska, jedinice lokalne samouprave, javna preduzeća, javne ustanove i druge javne službe čiji je osnivač RS, odnosno jedinica lokalne samouprave”, stoji u prijedlogu zakona koji je sada povučen.

Narodna skupština RS je 10. februara 2022. godine prvi put usvojila Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti. Dan uoči stupanja na snagu ovog zakona, Šmit ga je "suspendovao", a Ustavni sud BiH ga je, u septembru iste godine, proglasio neustavnim i stavio van snage.

Već u decembru, u NSRS je usvojen novi Zakon o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti, da bi u februaru ove godine Kristijan Šmit ponovo suspendovao i taj zakon, a Ustavni sud BiH u martu donio odluku kojom ga je stavio van snage.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE