• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suđenje Obrenu Petroviću za tragične poplave u Doboju: Građani zvali vatrogasce da pitaju zašto se ne oglašavaju sirene

Autor Dušan Volaš

Svjedok tužilaštva, vatrogasac Zoran Blagojević, kazao je danas na suđenju optuženima za katastrofalne poplave u Doboju 2014. godine, da su brojni građani zvali vatrogasce i pitali prijeti li im opasnost, te zašto se ne oglašavaju sirene za uzbunu.

 Obren Petrović Izvor: Mondo - Slaven Petković

U Okružnom sudu Banjaluka u toku je suđenje bivšem gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću i nekadašnjem šefu Odsjeka civilne zaštite Milku Vidakoviću, koje optužnica tereti za izazivanje opšte opasnosti tokom poplava u maju 2014. godine u kojima je nastradalo 11 ljudi i pričinjena velika šteta.

Blagojević je pojasnio da je 14. maja došao u smjenu u 19 časova i ostao do ujutro 15. maja 2014. godine.

"Tokom moje smjene bilo je bezbroj pitanja građana koji su se interesovali koja je visina vodostaja te prijeti li opasnost i zašto ne sviraju sirene. Takođe, Čedo Jović iz Republičkog zavoda za uzbunjivanje razgovarao je sa kolegom i pitao zašto se ne oglašavaju sirene", rekao je svjedok Blagojević i naveo da je o svemu tada obaviješten i drugooptuženi Vidaković.

Kazao je da su u noći 14. na 15. maj imali nekoliko intervencija, da je išao u naselja Usora i Vila gdje je vidio Petrovića, kao i da je vozio Vidakovića u druga naselja.

Vatrogasac Stojan Maksimović koji je 15. maja 2014. godine upalio sirene za opasnost od elementarne nepogode, rekao je da je to uradio u 8.15 časova na osnovu naredbe pretpostavljenog Slavena Dujakovića.

"Nakon toga sirene su svirale još pet, šest puta", rekao je svjedok.

On je naveo i kako je voda ubrzo prodrla i u Vatrogasni dom, te su oni ostali zarobljeni do sutradan kada ih je evakuisala ekipa sa čamcima koja je došla iz Banjaluke.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE