• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sabotaža Đajićeve peticije: PDP "podvalio" potpise Andrića i Alana Forda, u sve se umiješala i policija

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Potpisivanje peticije za pokretanje opoziva Draška Stanivukovića dobilo je novu dimenziju kada je Partija demokratskog progresa "podvalila" potpise aktivistima SNSD-a, a sve su dokumentovali video snimkom.

 Vlado Đajić pokrenuo peticiju za opoziv Draška Stanivukovića Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Gradski odbor SNSD-a Banjaluka odgovorio je danas poslije podne saopštenjem za peticiju vlada veliki interes i da među onima koji su je potpisali ima i nekih članova PDP-a.

"Sve potpise koje građani i udruženja prikupe mogu dostaviti u Gradski odbor SNSD-a Banjaluka, a mi ćemo izvršiti detaljnu provjeru kako bismo bili uvjereni da su autentični i da bismo imali pravu sliku trenutnog stanja i raspoloženja u Banjaluci", navodi se u saopštenju.

Gradski odbor SNSD-a Banjaluka navodi da je zainteresovanost građana za potpisivanje peticije za opoziv Stanivukovića veća od očekivane uprkos, određenim opstrukcijama, te dodaje da tim povodom zvanične štandove SNSD-a svakodnevno posjećuje veliki broj građana.

Ttvrde da su ljudi koji rade na štandovima za potpisivanje peticije za opoziv gradonačelnika, "svakodnevno izloženi uznemiravanju i zastrašivanju od gradonačelnikove komunalne policije".

Ranije u petak, gradonačelnik Banjaluke objavio je video na osnovu kojeg je optužio Vladu Đajića da nelegalno prikuplja potpise za peticiju o opozivu.

"Sva imena koja sam dao su bila lažna, evo koliko su oni ozbiljni", rekao je Banjalučanin koji je juče posjetio nekoliko štandova na kojima se sakupljaju potpisi za opoziv gradonačelnika i bez ikakvih provjera, upisao desetak ljudi, saopšteno je danas iz PDP uz objavljen video.

GO PDP danas je poslao još jedno saopštenje gdje navode da su Đajićevu peticiju potpisali (lažni) Ivo Andrić, Meša Selimović i Alan Ford.

Takođe su saopštili da MUP Republike Srpske "privodi one koji su raskrinkali da se peticija provodi mimo procedura i da se može upisati više lica bez ikakve provjere, a ne one koji je organizuju, mobinguju radnike da potpisuju i slično, što je nečuveno i skandalozno".

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE