• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kongres SDA u Sarajevu, bira se rukovodstvo stranke: Ambasador Palestine dočekan aplauzom

Autor Nikolina Damjanić

Osmi Kongres Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem će biti birani predsjednik i potpredsjednici Stranke, te članovi Glavnog, Nadzornog i Etičkog odbora, održava se danas u Sarajevu.

 Kongres SDA u Sarajevu Izvor: SDA

Među delegatima su brojna "poznata" imena. Pristigli su Halid Genjac, Selmo Cikotić, Šefik Džaferović, Bisera Turković, Amor Mašović. Tu je i bivši premijer Fadil Novalić te aktuelni potpredsjednik FBiH Refik Lendo, kao i bivši potpredsjednik RS, a aktuelni poslanik u NSRS Ramiz Salkić.

Mnogi od pristiglih su i aktuelni parlamentarci poput Salke Zildžića, Jasmine Bišćević Tokić, Harisa Zahiragića, Mirsada Zaimovića, Šemsudina Dedića.

Bakir Izetbegović je na Kongres stigao malo nakon 11 sati, a novinari koji su prisutni u ulici Mehmeda Spahe nisu mogli primijetiti da je došao i Šemsudin Mehmedović, kojem nije odobrena kandidatura za predsjednika.

Nakon što je počeo Kongres, proučena je fatiha, a prisustvo ambasadora Palestine u BiH Rezeq Namoor je dobilo veliki aplauz. Osim njega, tu su i ambasador Turske i Kine.

Prisutnima se obratio Izetbegović koji je pozdravio goste, a javnosti će se obratiti kasnije.

Na Kongres je pristiglo 1.200 osoba i dovoljno delegata za kvorum kako bi na zasjedanju izabrali novo rukovodstvo stranke. Predsjednik bi trebao ostati isti s obzirom na to da je Bakir Izetbegović jedini kandidat, međutim članovi Nadzornog, Glavnog i Etičkog odbora, kao i potpredsjednici bi mogli biti promijenjeni.

Kongresu prisustvuju i političari koji nisu dio SDA poput Nermina Ogreševića (SBiH) i Dženana Đonlagića (DF).

(Klix/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

To se podrazumijeva od njih. Za one koji ne znaju veliki dio monstruoznih zlocina nad Srpskim civilima u ratu 90ih su cinili upravo pripadnici hamasa koji su se borili na strani bosnjaka. Tako da to je razlog njihove podrske iako im zapad govori da moraju drugacije da se izjasnjavaju vezano za ovaj rat u izraelu jer je izrael čedo zapada.

MONDO REPORTAŽE