• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasadorka Izraela u BiH reagovala na današnji istup Benjamine Karić: Stigao i odgovor gradonačelnice

Autor Dragana Božić

Ambasadorka Izraela za Bosnu i Hercegovinu Galit Peleg oglasila se na platformi X (bivši Twitter) nakon što su danas širom BiH održani protesti u znak podrške Palestini.

 Izrael.JPG Izvor: Shutterstock

"Ako podržavate Palestince zašto ne osudite Hamas", napisala je Peleg i dodala:

"Hamas je počinio masakr u Izraelu i koristi Palestince u Gazi kao živi štit, 550 hamasovih raketa ispaljenih na Izrael palo je u Gazu, ubilo Palestince, uključujući Al Ahli bolnicu".

Povodom njenih navoda oglasili su se iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

"Povodom oglašavanja u javnosti izraelske ambasadorice Galit Peleg Gradska uprava Grada Sarajeva odbacuje sve njene navode kao neistinite". Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić od početka sukoba osudila je jasno ubijanje svih nedužnih civila, stoga tendenciozne izjave koje imaju za cilj diskreditaciju gradonačelnice i Grada Sarajeva ne prihvatamo da bilo ko nameće", prenosi Avaz.ba.

Naglašavaju da, niti izraelska ambasadorica, niti bilo ko drugi, ne može krojiti stavove Grada i nikakvim pritiscima Grad nije i neće podlijegati.

"Grad Sarajevo poziva ambasadoricu da svoju snagu, umjesto na širenje ovakvih neistina, usmjeri na pozivanje za iznalaženje rješenja za dobrobit nedužnog i izraelskog i palestinskog naroda. Iz Grada Sarajeva upućujemo isključivo poruke mira cijelom svijetu", navodi se u saopštenju.

Posjećamo, skup podrške Palestini u Sarajevu osudio je i državni sekretar Hrvatske Zvonimir Milas, navodeći da je Sarajevo u potpunosti "etnički očišćeno" od katolika, pravoslavaca i Jevreja.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE