• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"SISTEM "PRONAĐI ME" POTREBAN I BiH": Nešić prisustvovao puštanju u rad srpskog amber alerta

Autor Dragana Božić

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić danas je u Beogradu, na poziv ministra unutrašnjih poslova Srbije Bratislava Gašića, prisustvovao puštanju u rad sistema za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica – "Pronađi me".

 Sistem amber alert potreban i BiH Izvor: Shutterstock

Nešić je istakao značaj ovog sistema, njegovu višestruku korist za bezbjednost djece i istakao potrebu za sličnim sistemom u BiH, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti.

"Ministarstvo je u ranijem periodu upoznato sa načinom rada i funkcionisanja sistema, ozbiljno se analizira način njegove moguće implementacije uz uvažavanje nadležnosti policijskih agencija", rekao je Nešić.

Sistem hitnog obavještavanja javnosti u slučaju nestanka maloljetnika već postoji u nekoliko zemalja svijeta kao "Amber alert", kako bi se ubrzalo rješavanje slučajeva nestale djece, u čemu je svaki minut dragocjen.

U slučaju aktiviranja sistema o nestanku maloljetnika građani se obavještavaju SMS porukom, prekidom televizijskog i radio prenosa, objavljivanjem informacije na ekranima na autoputu, aerodromima ili autobuskim stanicama.

Puštanju u rad sistema "Pronađi me" u Srbiji, prisustvovao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil, čija vlada je dala podršku uvođenju ovog sistema. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE