• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković o novom Poslovniku: Gradonačelnik je obezvrijeđen

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da usvajanje izmjena i dopuna Poslovnika Skupštine Grada obezvrijedilo instituciju gradonačelnika i ukinuo prava gradonačelniku.

 novi Poslovnik gradonačelnik Banjaluka Izvor: Grad Banjaluka

"Sve ono što su su decenijama imali gradonačlenici kao svoja prava, od danas to više ne važi. Donošenjem novog Poslovnika obezvrijeđena je institucija gradonačelnika", kazao je gradonačelnik nakon današnje sjednice Skupštine grada.

Osim namjere, kako je kazao – da zaustave gradnju Centralnog spomen-obilježja, prema njegovim riječima – „nastavlja se destruktivna politika prema Banjaluci preko nadležne republičke inspekcije da se poruši kružna raskrsnica“.

"Istrajaćemo u svojoj namjeri i napravićemo tu raskrsnicu, kao i Spomen-obilježje. Drago mi je da smo se zajedno sa preduzetnicima u Gajevoj ulici izborili da oni dobiju subvencije koje zaslužuju. Danas smo dobili još jednu bitku", naglasio je gradonačelnik.

Naveo je da je uspješno riješeno i pitanje nastavka usluge parkiranja na Staroj autobuskoj stanici.

"Pozitivna je stvar da smo zadržali uslugu parkiranja na toj lokaciji i dio prihoda. Naša borba u vezi sa slučajem Autoprevoza se nastavlja, ali drago mi je da smo uspjeli zadržati najviše što se moglo u ovom teškom sporu", istakao je gradonačelnik, objavio je sajt Grada.

Od važnih tačaka sa današnjeg zasjedanja izdvojio je i to što je Banjaluka dobila važan dokument – Startegiju demografskog razvoja, "koja sadrži i sve politike koje je ova administracija već pokrenula".

"Stoga, bila je ovo izazovna sjednica. Uradili smo mnogo dobrog za grad, načinili korake naprijed. Ostaje žal za tim što skupštinska većina nije razumjela važnost izgradnje prvog kolektora u Banjaluci, smatrajući da to nije tema o kojoj treba diskutovati na sjednici. To je njihova odluka", naveo je on i pozvao odbronike da rade za Banjaluku.

Istakao je da odbornici i Skupština Grada moraju da razlikuju političke teme, kao što je Poslovnik od životnih tema, poput izgradnje kolektora.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Stanivukovic zvani spomenar. Do sad je napravio 4 spomenika i nista vise za ovaj grad. 0 bambija za njega!!!

@Zola zvani Bot

@Zole Svaki put isto pises, svasta. Informisi se.

MONDO REPORTAŽE