• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština grada usvojila demografsku strategiju, rebalans budžeta i novi poslovnik

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Okončan je nastavak 24. zasjedanja Skupštine grada Banjeluke, na kome je usvojen Nacrt rebalans budžeta Grada u iznosu od iznosi 234,8 miliona KM i veći je od početnog budžeta za 23,1 milion KM ili za 10,9%. Nacrt je upućen u javnu raspravu.

 Skupština grada demografska strategija poslovnik Izvor: MONDO

Odbornici su danas usvojili i Strategiju demografskog razvoja grada Banje Luke za period 2023 – 2030. godine, koja predstavlja iskorak u pravcu sistematizovanja različitih, do sada međusobno nepovezanih mjera i aktivnosti, koje imaju odgovarajući demografski uticaj, bilo da je riječ o uticajima na prirodno kretanje (natalitet, fertilitet i mortalitet), migracije ili starenje stanovništva, objavio je sajt Gradske uprave.

Takođe, izradom Strategije apostrofiraće se i intenzivirati mjere koje imaju direktan uticaj na demografske tokove i kretanja.

Skupština Grada donijela je danas i odluku o dodjeli subvencija za poslovne subjekte, čiji je rad otežan usljed rekonstrukcije Gajeve ulice, na način kao što je prošle godine podržao i ugostitelje u pješačkoj zoni u centru grada.

Usvojen je i izvještaj o poslovanju Sportskog centra Borik za 2022. godinu i program poslovanja za ovu godinu, više odluka o izdavanju u zakup poslovnih prostora pod posebnim uslovima za više udruženja, te Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine grada Banjeluke.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE