• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kresojević: Obustavljanje radova na kružnom toku proizvod pritiska SNSD-a, ne trebaju građevinske dozvole

Autor Nikolina Damjanić

Gradski menadžer Bojan Kresojević kaže da je obustavljanje radova na kružnoj raskrsnici kod "Ekvatora" proizvod političkih pritisaka od strane Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

 viber_slika_2023-10-30_14-17-00-103.jpg Izvor: MONDO/Nikolina Damjanić

Kresojević kaže da prema Zakonu o javnim putevima RS kao i Zakonu za uređenje prostora i građenju, za rehabilitaciju saobraćajnica nisu potrebne građevinske dozvole.

"Svjedoci smo da je Gradaki odbor SNSD-a u prethodnim danima učnio sve da ospori radove u Banjaluci, pa i saobraćajnicu kod Ekvatora. Kakav motiv može imati neko ko osporava svaki korak ka napred u ovom Gradu ili da obustavi vrelovod u Ulici Cara Dušana. Građani neće moći imati kvalitetno grijanje jer je neko imao politički motiv da obustavi radove. Rehabilitacija nikad nije zahtijevala građevinsku dozvolu, to potvrđuju razni slučajevi", rekao je on.

Kresojević kao primjer navodi radove na saobraćajnici prema Čokorskim poljima.

"Za rehabilitaciju saobraćajnice prema Čokorskim poljima, koja je rađena prije dvije godine, nije izdavana građevinska dozvola. Ovo je plod političke borbe SNSD-a i predlažem da se razdvoji od gradnje u Banjaluci".

Kresojević kaže da je Grad Banjaluka uložio žalbu Republičkom inspektoratu u petak, ali da će pribaviti sve potrebne građevinske dozvole, koje kako tvrdi, nisu potrebne.

"Pozivam Inspektorat da imaju razumijevanja na sve one argumente koji su priloženi u žalbi, a koji ukazuju da neće biti potrebe za obustavljanjem radova. Bila bi šteta za sve građane Banjaluke da se radovi vrate u prvobitno stanje".

U Inspektoratu su za MONDO pojasnili da  se investitor (Grad Banjaluka) u postupku inspekcijskog nadora izjasnio da smatra da se izvedeni radovi mogu definisati kao sanacija, odnosno rehabilitacija postojećih saobraćajnih površina, u svrhu izmjene režima koncepta odvijanja saobraćaja, za koje prema Zakonu o uređenju prostora i građenju, nije potrebno pribaviti građevinsku dozvolu, niti lokacijske uslove.

Dalje navode da se izvedeni radovi ne mogu tretirati ni kao rehabilitacija objekta, te da je uvidom utvrđeno da izvedeni radovi predstavljaju rekonstrukciju i dogradnju predmetnih saobraćajnica.

Podsjećamo, prije nekoliko dana je Republička inspekcija naredila gradu Banjaluci rušenje kružne raskrsnice koja se trenutno gradi između "Ekvatora" i tvrđave Kastel. Danas je inspekcija postavila crvenu traku, a radovi su zaustavljeni.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE