• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer i šefica kancelarije EBRD: Potvrđen nastavak podrške projektima u RS

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa Manuelom Nesl, šeficom kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH o daljem nastavku saradnje Vlade i ove finansijske institucije.

 EBRD projekti u Srpskoj Izvor: Shutterstock

Razgovarano je o aktivnostima na realizaciji više infrastrukturnih projekata, za koje je, na današnjem sastanku, kako je saopšteno iz Vlade RS, potvrđena podrška, te pomoć u finansiranju od strane Evropske banke za obnovu i razvoj.

Riječ je, između ostalog, o izgradnji obilaznice kod Doboja na koridoru 5c, rekonstrukciji putnog pravca Foča – Šćepan Polje, do granice sa Crnom Gorom, te podršci EBRD-a projektu modernizacije željezničkog koridora od Doboja do Šamca.

Na sastanku je izražena obostrana spremnost da se nastavi i proširi saradnja i na projektima iz oblasti energetske efikasnosti, upravljanja otpadom i digitalizacije.

"Premijer Višković posebno je istakao projekat iz oblasti energetske efikasnosti, koji se odnosi na utopljavanje javnih objekata, koji se pokazao kao veoma koristan i uspješan, te ga je, kako je naveo, potrebno nastaviti i u budućnosti. Na današnjem sastanku, razgovarano je i o saradnji sa EBRD-om u okviru reforme javnih preduzeća u Republici Srpskoj, te podršci EBRD-a projektu unapređenja usluga gradskog grijanja u opštini Pale", saopšteno je iz Vlade RS.

(MONDO)

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE