• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam dana ni traga bjeguncu iz suda u Banjaluci: Zatraženo da MUP RS informiše Odbor za bezbjednost NSRS

Autor Brankica Spasenić

Šef Кluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak zatražio je od MUP-a Srpske da u najkraćem roku informišu Odbor za bezbjednost NSRS o slučaju bjekstva osuđenika Ivice Miškovića (64) iz zgrade Osnovnog suda Banjaluka.

 Crnadak o slučaju bjekstva iz suda Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Crnadak je zatražio da MUP RS dostavi informacije o svim preduzetim mjerama do sada - da li su blokirani izlazi iz grada nakon bjekstva, koliko je vozila kontrolisano, da li su izvršeni pretresi na određenim lokacijama i slično.

Nakon toga, dodao je, ako to bude procjena Odbora za bezbjednost, potrebno je održati i zatvorenu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, gdje bi se narodnim poslanicima, bez prisustva javnosti, predstavili svi detalji slučaja.

Mišković je 7. novembra oko 14.30 sati pobjegao iz zgrade Osnovnog suda Banjaluka neposredno nakon što je u ovom sudu osuđen na četiri godine zatvora zbog obljube devetogodišnje unuke. Za Miškovićem je raspisana potjernica.

“Ovaj slučaj mora imati prioritet, a javnost mora znati da li je bilo propusta i, ako jeste, ko je za njih odgovoran. Već sedam dana MUP RS nije uspio da uhvati bjegunca, niti su na bilo koji način informisali javnost o toku potrage i mogućem kretanju ovog opasnog kriminalca”, istakao je Crnadak.

Naveo je da sve to posebno zabrinjava jer se radi o starijoj osobi, “sa ugrađenim vještačkim kukom koji se otežano kreće i koji je bijeg izveo usred dana u centru Banjaluke”.

“Seksualno zlostavljanje djece je jedno od krivičnih djela na koje je svako društvo najosjetljivije i nedopustiva je nonšalantnost i nedostatak odgovornosti kod svih nadležnih institucija u Republici Srpskoj po pitanju ovog slučaja”, ocijenio je Crnadak.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MUP?

Još samo da mu neko kaže da je pobjegao sudskoj policiji, a ne MUPu i da direktor Sudske policije RS treba da podnese prvo izvještaj, a zatim ostaviku

MONDO REPORTAŽE