• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Utvrđen Prijedlog zakona: Vlada Srpske reguliše tržište elektronskog novca

Autor Dragana Božić

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o elektronskom novcu, kojim se stvaraju pravni uslovi za razvoj tržišta elektronskog novca na domaćem tržištu.

 Prijedlog zakona o elektronskom novcu Izvor: mondo.rs

Takođe, ovim prijedlogom se postavljaju sigurne osnove za korištenje digitalnog oblika novca ne samo u svakodnevnom načinu života građana, već i za efikasnije i ekonomičnije poslovanje privrednih subjekata.

Prijedlogom ovog zakona propisuju se izdavaoci elektronskog novca, uslovi za osnivanje, poslovanje i prestanak rada društva za izdavanje elektronskog novca, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Prijedlog zakona o elektronskom novcu uključuje i odredbe koje se odnose na bonitetne zahtjeve ovih društava, zaštitu sredstava imaoca elektronskog novca, nadzor nad poslovanjem izdavaoca elektronskog novca u Srpskoj, te zaštitu prava i interesa imalaca elektronskog novca.

Zakon je osnažen u pogledu ovlaštenja Agencije za bankarstvo Republike Srpske u odnosu na poslovanje hibridnog društva za izdavanje elektronskog novca, kao i u pitanjima mjera koje ovaj nadzorni organ izriče prema društvima za izdavanje elektronskog novca.

Ministarstvo finansija, kao obrađivač propisa iz oblasti platnog prometa, pratiće sprovođenje zakona i vršiti kontinuiranu modernizaciju pravnog okvira kojim se uređuju platne usluge u skladu sa zahtjevima prakse i potrebama obezbjeđenja pouzdanog, efikasnog i pristupačnog platnog prometa. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE